Мер Івано-Франківська погрожує звільненням не вакцинованим від коронавірусу працівникам міськради
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Івано-Франківська погрожує звільненням не вакцинованим від коронавірусу працівникам міськради

Мер Івано-Франківська погрожує звільненням не вакцинованим від коронавірусу працівникам міськради
Джерело:  online.ua

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків погрожує невакцинованим від коронавірусу працівникам міської ради звільненням й вимагає в них вакцинуватися протягом двох тижнів.

Джерело: Facebook Руслана Марцінківа.

На своїй сторінці в Facebook міський голова в ультимативній формі закликає працівників міськради пройти щеплення.

“Працівники виконавчого комітету міськради мають бути 100% вакциновані! Єдина «відмазка» - це коли лікар підтверджує протипоказання і виписує довідку”, - написав мер.

Також Марцінків заявив, що міська влада є прикладом для інших, і пообіцяв звільнення невакцинованим працівникам міськради.

Скріншот допису Руслана Марцінківа.

“Подобається-не подобається, ми є приклад для всіх. Не хочете вакцинуватися - заяву на звільнення. Інакше буде депреміювання і скорочення.

Це людей ми можемо мотивувати, закликати. А працівники міської ради ПОВИННІ бути вакциновані. Даю два тижні”, - зазначив він.

Реакція соцмереж

Пост Марцінківа викликав обурення у багатьох користувачів соцмережі. Так, вони вказали меру на незаконність його дій і неприпустимість тону допису.

“Пане мер, я завжди була на вашому боці, але в даному випадку, я не підтримую вас, бо ви порушуєте Конституцію України…”, “Пане Руслан Марцінків, я Вас дуже поважаю, але побачивши такий допис у наказовому способі, я обурилася... Я перепрошую, але за Конституцією України порушується стаття 28, про те, що жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам. Це проти власної волі, як це розуміти??? Не очікувала від вас такого”, “Дана заява не відповідає і порушує конституцію України”, - написали в коментарях підписники мера.

Нагадаємо, в Україні 24 лютого 2021 року розпочалася добровільна вакцинація від коронавірусу. Станом на 31 серпня українці зробили понад 9 мільйонів щеплень проти коронавірусної хвороби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?