В ЄС озвучили сьогоденні темпи вакцинації проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС озвучили сьогоденні темпи вакцинації проти коронавірусу

В ЄС озвучили сьогоденні темпи вакцинації проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

У країнах, що належать до співдружності Євросоюзу, темпи вакцинації станом на кінець серпня 2021 року сягнули вже таких показників, що вказують на охоплення до 70% дорослого населення.

Джерело: Урсула фон дер Ляєн у Twitter

За словами президентки Єврокомісії, йдеться про кількість людей, які повністю завершили програму імунізації. Вона відзначила необхідність продовжувати кампанію з такою ж активністю.

“70% дорослих в ЄС повністю вакциновані. Я хочу подякувати багатьох людей, хто зробив це велике досягнення можливим Але ми повинні йти далі! Нам потрібно, щоб вакцинувалось більше європейців. І нам потрібно також вакцинувати решта світу”, - уточнила одна з лідерів ЄС.

Нові статистичні дані вказують на те, що в Євросоюзі приблизно за один місяць кількість вакцинованого дорослого населення збільшилася на 10%, оскільки на початку місяця частка сягала лише близько 60%.

Водночас із цим на рівні експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я звернули увагу на зниження темпів вакцинації в європейських країнах. Регіональний директор Ганс Клюгге оголосив, що в організації занепокоєні через відповідну тенденцію.

Експерти вказали на ризики щодо збільшення смертності в регіоні серед інфікованих коронавірусом вже під час наближення зимового періоду.

“На попередньому тижні зафіксували зростання на 11% числа смертей в регіоні - відповідно надійним прогнозам, очікується, що в Європі на 1 грудня матимуть місце ще 236 тис. смертей”, - наголосив Клюгге.

Вакцинація в Україні

Головний санітарний лікар Ігор Кузін офіційно повідомив, що Міністерство охорони здоров’я України має намір проводити повторне щеплення громадян проти коронавірусу SARS CoV 2 через рік після проходження повного курсу вакцинації.

Станом на кінець серпня у МОЗ звітували про проведення в цілому по всій Україні понад 9 мільйонів щеплень від початку кампанії з імунізації у лютому.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?