МОЗ відповіло, коли проведе ревакцинацію проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ відповіло, коли проведе ревакцинацію проти коронавірусу

МОЗ відповіло, коли проведе ревакцинацію проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Заступник голови МОЗ, головний санітарний лікар Ігор Кузін офіційно повідомив, що Міністерство охорони здоров'я України має намір проводити повторне щеплення громадян проти коронавірусу SARS CoV 2 через рік після проходження повного курсу вакцинації. Окрім того, у відомстві не відкидають той варіант, що вакцину можна буде змінити.

Джерело: "BBC News Україна"

МОЗ планує ревакцинацію проти COVID-19 через рік

"Поки ми не робимо бустерну дозу (допоміжну дозу вакцини до двох обов'язкових – ред.). Зараз наша основна стратегія - це ревакцинація через рік", - наголосив Ігор Кузін.

За його словами, наразі тривають суперечки з приводу того, як ревакцинувати населення, і "є лише декілька заяв фармкомпаній, що бустерна доза викликає більшу імунну відповідь".

"Немає достовірних статей у наукових журналах, немає офіційних позицій міжнародних організацій, що бустерна доза є рекомендованою чи буде обов'язковою", – підкреслив санлікар.

Журналісти також поцікавилися у Кузіна, чи можна буде міняти вакцини при повторній вакцинації.

"Можна, але поки що рекомендацій немає... Скоріше за все, наприкінці вересня ми отримаємо нові дані про ефективність бустерної дози. Стратегії про ревакцинацію будуть розглядатися також пізніше", – відповів представник МОЗ.

Що важливо розуміти, 19 серпня влада ЄС офіційно визнала, що українські COVID-сертифікати про вакцинацію у застосунку "Дія" відповідають європейським. Але цифровий сертифікат діятиме 180 днів (пів року) після проходження повного курсу вакцинації.

Ще місяць тому офіційний Брюссель не виключав, що буде необхідна третя бустерна доза вакцина проти коронавірусу.

Однак керівництво ВООЗ продовжує запевняти, що не бачить необхідності у бустерних вакцинах проти COVID-19. Ще раніше ВООЗ закликала країни не вакцинувати громадян третьою дозою від коронавірусу як мінімум до кінця вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?