У Харкові виявили смертельну тропічну інфекцію
Категорія
Україна
Дата публікації

У Харкові виявили смертельну тропічну інфекцію

У Харкові виявили смертельну тропічну інфекцію
Джерело:  online.ua

У Харкові 24 серпня госпіталізували жінку, в якої виявили тропічну малярію. За словами місцевих лікарів, пацієнтка заразилася цією небезпечною інфекцією під час поїздки в Нігерію.

Джерело: Лабораторний центр Харківщини

У харків'янки виявили смертельну тропічну інфекцію

Лікарі звертають увагу на те, що за декілька днів до виявлення хвороби жінка відчула перші симптоми, однак в лікарню вона звертатися не поспішала.

"Під час перебування в Нігерії жінка не хворіла. Проте розповіла, що її багато разів кусали комарі. Слід зазначити, що перед поїздкою харків'янка не приймала протималярійні препарати. Перші симптоми проявилися вже 20 серпня. Це були загальна слабкість, головний біль, а також підвищення температури до 38,5 градуса. Згодом хвороба прогресувала, тому жінку забрала з дому швидка допомога", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, малярія – інфекційна хвороба, яка найбільш поширена в країнах з тропічним кліматом. Людям вона найчастіше передається через укуси малярійних комарів, які там живуть. Варто звернути увагу на те, що тропічна малярія – найнебезпечніший підвид інфекції, який найчастіше призводить до смерті.

Схожий випадок виявили раніше в Одесі

25 червня 2021року в приватній клініці Одеси виявили моряка, який хворіє на малярію. Спочатку лікарі вважали, що в нього коронавірус, оскільки збігались симптоми. Згідно з останніми даними, 42-річний чоловік заразився малярією, коли був у плаванні. Проте невідомо, у якій саме країні. За словами хворого, він не приймав протималярійні препарати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?