Мер Києва різко відповів на звинувачення з Офісу президента
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Києва різко відповів на звинувачення з Офісу президента

Мер Києва різко відповів на звинувачення з Офісу президента
Джерело:  online.ua

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що інформація, яка сьогодні була оприлюднена на брифінгу керівника Офісу Президента Андрія Богдана, є добіркою пліток і маніпулятивних домислів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку столичного мера

«Коли такі речі говорить керівник Офісу Президента – це виглядає, як мінімум, дивно і некомпетентно. Усі свої, як ви думаєте, «страшилки», пане Богдане, передавайте до правоохоронних органів. І не ганьбіться подібними «інформаційними виступами»! Ви ще й законами і Конституцією маніпулюєте», – написав Кличко.

Мер Києва підкреслив, що кияни обирають владу, на яку покладають відповідальність за все, що відбувається в місті. А спроби розділити посади мера і голови КМДА є спробою позбавити суспільство права впливати на процеси управління столицею і наступом на місцеве самоврядування.

Нагадаємо, що на сьогоднішньому брифінгу Андрій Богдан заявив, що Кличко не контролює Київраду, тому що змушений домовлятися з 2-3 «смотрящими», які мають вплив на групи депутатів.

Як відомо, з Офісу президента кілька разів надходила інформація про бажання розділити посади столичного мера та голови КМДА. Якщо це станеться, Віталій Кличко залишиться міським головою до чергових чи позачергових виборів у Києві, але очільником КМДА стане інша людина. Найбільш ймовірним кандидатом тут є керівник телеканалу «1+1» Олександр Ткаченко.

Сценарій, за яким людина, тісно пов’язана з Коломойським, стане на чолі Києва, активно обговорювався в політичних колах ще навесні. Однак на шляху його реалізації є перешкода: ключові рішення, які стосуються землі та будівництва у столиці, приймаються на сесії міської ради, яку готує та проводить не глава КМДА, а мер міста. Таким чином, щоб отримати повну владу у Києві, треба не тільки поміняти очільника міськдержадміністрації, але й перемогти на виборах мера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?