Росіяни перетворили Мелітополь на в'язницю для українців — мер Іван Федоров
Категорія
Україна
Дата публікації

Росіяни перетворили Мелітополь на в'язницю для українців — мер Іван Федоров

Росіяни перетворили Мелітополь на в'язницю для українців — мер Іван Федоров
Джерело:  online.ua

Мер тимчасово окупованого міста Мелітополь Іван Федеров розповів, яка зараз ситуацію в місті та що змінилось за рік.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Які збитки нанесли окупанти Мелітополю

За словами Івана Федорова, наразі збитки оцінити неможливо.

Якщо говорити про матеріальні збитки - зруйновані будівлі, розграбовані виробництва, то це одне. Це можливо порахувати, але вже після деокупації.

 А, якщо говорити про нематеріальні збитки, про те, що сьогодні ворог на нашій території зробив з культурою, зробив з людьми. Скільки людей, судеб та жіттів було поламано. Це ті збитки, які неможливо оцінити..., - зазначив він.

Крім того, Федоров додав, що цей регіон знаходиться на межі ядерної та екологічної катастрофи.

Ми маємо чітко розуміти, що сьогодні вже більш ніж рік як ворог прийшов із війною на нашу територію. Вже рік як ворог ломає долі наших людей, і, на жаль, кінця цього ще не видно, - підкреслив мер Мелітополя.

Однак він також додав, що першочерговим завдання є деокупація земель та людей.

Ті, хто залишилися зараз в тимчасовій окупації, на питання "як ваше життя" відповідають "добре, як у в'язниці". В цій простий фразі і є істина. В мешканців немає прав, гарантій, доступу до виїзду - все як у в'язниці, - зазначає Федоров.

Ситуація у Запорізькій області

Федоров заявив, що окупанти змінили риторику щодо "успіхів" на Запорізькому напрямку. Вчора вони стверджували, нібито наступають, а вже сьогодні кажуть, що обороняються

Він підкреслив, що півтора місяці тому гауляйтери запевняли усіх у вдалому наступі армії РФ і захопленню нею десятку населених пунктів України.

Тепер, каже мер, розуміючи що військові ЗСУ вже на лінії фронту та у регіоні, окупанти стверджують, що нібито готові до успішної оборони.

З такою тенденцією завтра відступатимуть, – прокоментував Іван Федоров.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?