Мер норвезького міста Сокндал зібрав сотні тисяч гривень на ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер норвезького міста Сокндал зібрав сотні тисяч гривень на ЗСУ

Мер норвезького міста Сокндал зібрав сотні тисяч гривень на ЗСУ
Джерело:  online.ua

Очільник норвезького міста Сокндал Йонас Андерсен Саєд зібрав 545 тисяч гривень на ЗСУ за 11-денне велосипедне турне до села Залізці на Тернопільщині.

Джерело:  Stavanger Aftenblad

Мер норвезького міста Сокндал зібрав 545 тисяч гривень на ЗСУ

Андерсен вирушив велосипедом із Сокндала до Залізців, які стали містами-побратимами після повномасштабного вторгнення Росії до України.

Разом із мером Сокндала вирушило авто, яке передала норвезька ініціатива Biler til Ukraina ("Авто для України") на потреби українських Збройних Сил.

Фото: facebook.com/jonas.sayed.9

На зібрані під час останнього велосипедного турне кошти Андерсен спільно з головою Залозецької громади Андрієм Ногою придбали два дрони Mavic, комп’ютерне обладнання для артилерії, планшети, тепловізор та генератор.

Придбані речі вже передали українським військовим.

Для норвезького мера це вже четверта подорож Україною

Для Андерсена це – четверта подорож велосипедом до України з початку великої війни. Під час кожної з поїздок він збирав гроші на допомогу ЗСУ.

Так, після першої поїздки меру Сокндала вдалось зібрати приблизно стільки ж – 150 тисяч норвезьких крон. Ці кошти врятували життя українському військовому, який міг померти без терміново придбаних ліків. Нині він перебуває на реабілітації в Німеччині.

На початку року широка більшість у Стортингу, парламенту Норвегії, досягла згоди щодо багаторічної програми підтримки для України на 75 млрд норвезьких крон – майже 7 млрд євро.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?