Мер Одеси виступив за компроміс з РФ і проти знесення пам'ятника Катерині II
Категорія
Україна
Дата публікації

Мер Одеси виступив за компроміс з РФ і проти знесення пам'ятника Катерині II

Мер Одеси виступив за компроміс з РФ і проти знесення пам'ятника Катерині II
Джерело:  online.ua

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що виступає проти знесення пам'ятника Катерині II, а також про необхідність пошуку компромісу з РФ, тому що на кону життя мільйонів людей.

Джерело: інтерв'ю  Труханова італійському виданню "Corriere della Sera"

Труханов виступив проти знесення пам'ятника Катерині II 

Я проти знесення статуй. Навіть якщо ми руйнуємо пам’ятники, історія не змінюється. Знаю, що зібрано петицію з 25 тисячами підписів, але я чекаю. З такою логікою мені також прибрати пам’ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це не має сенсу, - сказав він.

Труханов додав, що президент РФ Володимир Путін має серед планів і захоплення Одеси.

Так, він спробує ще: він одержимий нашим містом. Він не хоче його бомбити, як Харків, він вимагає його цілим. Я не песиміст, вірю, що ми в підсумку переможемо. Але війна залишається довгою, важкою. Наш наступ на Херсон йде повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для з’єднання з "Придністров’ям".

Мер Одеси вважає, що у цій війні потрібно йти шляхом переговорів, а не прямої конфронтації.

Я вважаю, що важливо діяти політично, адже на кону життя мільйонів людей. Я не хочу, щоб мене неправильно зрозуміли. Очевидно, я мрію повернутися до наших кордонів у 1991 році, але треба крок за кроком домовлятися, поступово шукати компроміси, уникати конфронтації, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?