Шольц пообіцяв відправлення в Україну "нової суперсучасної зброї"
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольц пообіцяв відправлення в Україну "нової суперсучасної зброї"

Шольц пообіцяв відправлення в Україну "нової суперсучасної зброї"
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що у найближчі тижні Україна отримає "нову суперсучасну зброю". Він також запевнив про подальшу підтримку України.

Джерело: Суспільне

Шольц анонсував відправлення нової зброї в Україну

Про це Шольц сказав під час виступу в Карловому університеті у Празі. Він додав, що його країна не залишається осторонь і допомагає Україні.

Ми не просто спостерігаємо, як вбивають жінок, чоловіків і дітей, як вільні країни стираються з карти і зникають за залізними завісами. Ми підтримуємо Україну: економічно, фінансово, політично, гуманітарно, а також військово, - сказав він.

Також він наголосив на тому, що підтримка буде продовжуватися стільки, скільки потрібно.

Найближчими тижнями та місяцями Україна отримає від Німеччини найсучасніші системи ППО та радіолокаційних станцій на суму понад 600 млн євро.

Також Шольц сказав, що виступає за розробку спільної оборонної політики Європейського Союзу після закінчення війни в Україні.

Наприклад, потрібно було б розробити спільні системи озброєнь, на яких могли б навчатися всі солдати країн-членів і які можна було б краще підтримувати.

 Канцлер заявив, що Німеччина у найближчі роки інвестуватиме значні кошти у свою протиповітряну оборону і її можливості також можна буде використовувати в рамках НАТО.

Німеччина також розробить майбутню протиповітряну оборону таким чином, щоб наші європейські сусіди, такі як поляки, якщо вони зацікавлені – бути її частиною, країни Балтії, Нідерланди, Чехія, Словаччина чи наші скандинавські партнери.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?