Мережі АЗС нарешті погодились знизити ціни на бензин - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мережі АЗС нарешті погодились знизити ціни на бензин - перші подробиці

Мережі АЗС нарешті погодились знизити ціни на бензин - перші подробиці
Джерело:  online.ua

31 березня, в ході зустрічі Антимонопольного комітету із очільниками мереж АЗС, більшість компаній погодилися із наявністю потенціалу до подальшого зниження цін. Цю інформацію вже підтвердила пресслужба комітету та розкрила найважливіші подробиці переговорів, передає ONLINE.UA.

В Антимонопольному комітеті звертають увагу громадян на те, що протягом грудня 2019 – березня 2020 відбулося поступове здешевлення опту, обвал цін на нафту, укріплення гривні взимку і пов’язані із пандемією коронавірусу ослаблення нацвалюти й скорочення попиту в березні.

"Сьогоднішня зустріч із керівниками мереж АЗС підтвердили розрахунки Комітету – умови для подальшого зниження цін на бензини та дизпаливо справді є", - йдеться у повідомленні.

АМКУ прогнозує, що результати його заходів, і зустрічей зокрема, відобразяться на цінниках заправок.

"Комітетом було опрацьовано величезний масив інформації – як по українському ринку нафтопродуктів загалом, так і по окремим його гравцям. Було враховано й вплив глобальної та європейської кон’юнктури. Є результат - від 5 грудня, коли АМКУ видав перші в цій «кампанії» рекомендації, ціни на бензини та дизпаливо на АЗС знизилися в середньому на 13%", - сказано в повідомленні АМКУ.

Антимонопольний комітет запевняє, що у них є інструментарій правозастосування. АМКУ надалі буде напоготові для забезпечення конкуренції на ринку.

Як повідомляв ONLINE.UA,  падіння цін на нафту перш за все пов’язують з китайським коронавірусом, бо попит на ресурси знижується. Окрім того, важливим фактором стала відсутність нової угоди між країнами ОПЕК та РФ щодо обмеження видобутку нафти у найближчі місяці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?