Мерія пояснила показники смертності від коронавірусу в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Мерія пояснила показники смертності від коронавірусу в Києві

Мерія пояснила показники смертності від коронавірусу в Києві
Джерело:  online.ua

Київська мерія наголосила, що у столиці найвища смертність від коронавірусу COVID-19 зареєстрована серед чоловіків. Голова міста Віталій Кличко навів кількість жертв за окремим розподілом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг у понеділок, 21 грудня.

За словами мера, найвища загальна смертність серед осіб третього віку — старше 65 років.

"Люди старше 65 років — це головна група ризику. Така ситуація спостерігається в усьому світі. Саме серед літніх людей — найвищий відсоток летальних випадків від ускладнень хвороби. У них, у багатьох, — хронічні хвороби серця, легень, цукровий діабет. Тому вірус викликає ускладнення. Важко переносять коронавірус і ті молоді люди, які мають такі ж проблеми зі здоров'ям.Що стосується смертності від коронавірусу, то в Києві помирають більше чоловіків. Із 1723-х летальних випадків від початку пандемії в столиці - 952 чоловіки та 771 жінка", - пояснив Кличко.

Він зауважив, серед госпіталізованих хворих багато людей, які звертаються до лікарів у стані серйозного погіршення самопочуття — такі випадки відзначені високою кількістю ускладнень. До лікаря варто звертатися у разі появи перших симптомів, нагадують медики. Пацієнт зустрінеться з мобільною бригадою, яка проведе ПЛР-тест.

"А в нас, на жаль, багато випадків, коли люди тиждень займаються самолікуванням. І самі призначають собі препарати, які можуть ускладнити хворобу. Зокрема, і антибіотики. Але лікарі наголошують, що антибіотики не допомагають у лікуванні COVID-19. Тому що це — вірусна інфекція. А вірусну пневмонію лікують не так, як бактеріальну. Ухвалюючи рішення про призначення антибіотиків хворому на коронавірус, лікар має врахувати стан пацієнта і результати специфічних аналізів крові. Антибіотик "про всяк випадок" під час COVID-19 - небезпечний! Варто пам'ятати про це", - резюмував мер.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада припускає варіант отримання вакцини проти коронавірусу COVID-19 через посередництво Польщі. Посол при Євросоюзі Микола Точицький наголосив, що наразі вже тривають переговори з відповідного питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?