Меркель дорікнули за нерішучість в ситуації навколо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель дорікнули за нерішучість в ситуації навколо України

Меркель дорікнули за нерішучість в ситуації навколо України
Джерело:  online.ua

Скандал навколо поставок в Україну зброї з Німеччини набирає обертів. Співголова партії Зелених Німеччини Роберт Габек знову публічно звинувачує канцлерку ФРН Ангелу Меркель і її команду в нерішучості, через яку під загрозою опиняються сотні людських життів і перспектива України вступити в ЄС.

Джерело: Der Spiegel

Німецький політик вимагає негайно розблокувати поставку Україні зброї. Він дивується, чому німецький уряд постачає танки, ракетні частини і підводні човни Єгипту, який розпалює громадянську війну в Ємені, а Україна, яка піддалася нападу с боку Росії, не отримує від Німеччини ні транспорту для перевезення поранених, ні приладів для розмінування, ні списаних позашляховиків або приладів нічного бачення.

"Я не розумію, як такою політикою (уряду ФРН - ред.) можна ще й хвалитися. Власну непогрішність уряду я вважаю непристойною. На лінії зіткнення використовуються міни, які скидаються з повітря. Якщо ми погодимося з тим, що це природно - прибрати все ці міни, щоб вони не падали у двори, де можуть відірвати людям ноги - це могло б стати хоча б початком ", - вважає Габек.

Політик переконаний, що війна на Донбасі може закінчитися тільки при використанні дипломатичного підходу, проте вказав на те, що зараз дипломатичні зусилля зайшли в глухий кут і причиною тому, на його думку, стала нерішучість Меркель. Він підкреслив, що ситуація в Україні має вирішальне значення для Європейського Союзу, його свободу і безпеку. Габек нагадав, що українці за євроінтеграцію і демократію віддали життя на Майдані, на що Росія відреагувала анексією Криму і війною на Донбасі.

"Звичайно, завершення цієї війни можливо лише дипломатичним шляхом. Але до тих пір, поки цього не сталося, там гинуть люди. І я вважаю, що це добра справа: внести свій вклад в те, щоб гинуло якомога менше людей", - в черговий раз закликав Габек надати зброю Україні.

Габек дорікнув Меркель за Північний потік-2

Німецький політик також обурений позицією Меркель та німецького уряду по "Північному потоку-2", який завдає шкоди інтересам безпеки України.

"Федеральний уряд будує газопровід "Північний потік 2" на шкоду інтересам безпеки України, зводить нанівець санкції щодо РФ. Німецький уряд відмовляється надати Україні перспективу членства в ЄС. Всі дипломатичні зусилля зайшли в глухий кут. Геополітичний вимір конфлікту просто повинен бути на порядку денному", - закликає Габек.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?