В уряді Німеччини виник гучний скандал через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

В уряді Німеччини виник гучний скандал через Україну

В уряді Німеччини виник гучний скандал через Україну
Джерело:  online.ua

Після жорсткої критики і призову лідера німецької партії Союз 90/Зелені Роберта Габека забезпечити Україну оборонною зброєю спікер уряду Німеччини Штеффен Зайберт категорично заявив, що ФРН не постачатиме Україні озброєння, оскільки воно тільки підігріє конфлікт на Донбасі.

Джерело: Die Welt

Штеффен Зайберт, кажучи від імені чинного уряду ФРН, підкреслив, що Німеччина проводить обмежувальну і відповідальну політику експорту зброї. Він дав зрозуміти, що стосовно України ніяких дозволів на військову зброю не буде.

"Ми сповідуємо обмежувальну і відповідальну політику експорту озброєнь і щодо України, не видаємо дозволів для бойової зброї", - сказав Зайберт, підкресливши, що позиція чинного уряду не зміниться.

В цілому заклик співголови партії "зелених" почати експорт зброї з ФРН в Україні зустрів в Німеччині вкрай негативну реакцію.

"Росія використовувала б поставки зброї Україні як привід для нарощування своїх військ в Криму, на сході України, а також уздовж російсько-українського кордону", - заявив зовнішньополітичний експерт парламентської фракції правлячої в Німеччині блоку ХДС / ХСС Юрген Хардт.

Представники більшості партій Німеччини також вважають, що зброя - це останнє, що потрібно Україні для врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Зброя - останнє, чого потребує цей регіон, воно здатне тільки підлити масла в конфлікт, а не розрядити його. Поставки зброї в Україні стали б порушенням нашого основоположного принципу, згідно з яким ми не експортуємо озброєння в регіони бойових дій ", - відповіли на критику і заклики співголови партії" зелених "в німецькому парламенті.

Яку зброя просила Україна у Німеччини

Німецькі ЗМІ дізналися, що Україна просила у Німеччини:

  • боєголовки для протикорабельних ракет типу SeaSpear,

  • зенітні знаряддя типу GDM-008 Millennium,

  • безпілотні підводні системи SeaCat і SeaFox для виявлення і знешкодження морських мін,

  • списані німецькі корвети, щоб протистояти агресії Росії в Чорному морі.

Український посол Мельник підтвердив, що Київ звертався до Берліна з проханням про надання озброєння, але отримав категоричну відмову.

Посол України в Німеччині закликає Берлін переглянути позицію

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликає Німеччину підтримати Україну так само, як Ізраїль. Він нагадав команді Меркель, що президент Росії Володимир Путін хоче стерти України з карти. Посол зазначив, що Німеччина несе таку ж історичну відповідальність за право України на існування, як і держави Ізраїль, маючи на увазі мільйони українців, убитих під час Другої світової війни.

Дипломат переконаний, що потужна оборонна зброя охолодить гарячі голови в Кремлі, призведе їх до тями і допоможе вчасно запобігти великомасштабному вторгненню Росії в Україну.

"Путін хоче стерти Україну з карти і знищити українську державу. Ось чому ми, українці, абсолютно не розуміємо небажання уряду Німеччини поставляти німецьку оборонну зброю. У Києва є таке ж право на самооборону, як і в Ізраїлі, який неодноразово піддавався нападам і загрозам" , - прокоментував Мельник рішення Німеччини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?