Меркель екстрено вирушає до Макрона - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель екстрено вирушає до Макрона - що відбувається

Меркель екстрено вирушає до Макрона - що відбувається
Джерело:  online.ua

20 серпня офіційно стало відомо, що у другій половині дня лідерка ФРН Ангела Меркель вирушить до Франції на запрошення президента Еммануеля Макрона. Згідно з останніми даними, канцлерка зустрінеться з французьким лідером в його літній резиденції Форт Брегансон поблизу Тулона. Політики мають намір детально обговорити європейські та міжнародні питання. Найбільшу увагу сторони приділять мітингам та протестам в Білорусі, а також пандемії коронавірусу. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу уряду Німеччини.

Один із представників адміністрації французького президента, якого цитує агентство Reuters, розповідає, що Ангела Меркель та Еммануель Макрон обговорять протести в Білорусі, ситуацію в Ліван, коронавірусну кризу, державний переворот в Малі і напруженість у відносинах між Грецією і Туреччиною.

"Цей візит є свідченням виняткового рівня франко-німецького взаємодії на двосторонньому, європейському і міжнародному рівнях", - наголосив представник адміністрації Еммануеля Макрона.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно лідери ФРН та Фарнції брали участь в екстреному саміті лідерів Євросоюзу щодо Білорусі, який домовився про санкції, а також оголосив, що не визнає результати виборів президента Білорусі. Тоді ж Ангела Меркель зізналася, щоне бачить жодної ролі в якості посередника для врегулювання ситуації в Білорусі, оскільки виконуючий обов’язки президента Білорусі Александр Лукашенко відмовився від усіх запитів на телефонний дзвінок.

Що важливо розуміти, 19 серпня чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив нову неочікувану заяву — за підсумками засідання Ради безпеки він дав 7 доручень силовикам і іншим відомствам для "стабілізації ситуації в країні". Варто зазначити, що Міністерству оборони Лукашенко доручив звернути особливу увагу на пересування військ НАТО на територію Польщі і Литви – "відстежувати напрямки їх руху і їх задуми". А також вжити заходів і "не соромитися виводити" білоруські Збройні Сили та техніку на напрямки їх пересування.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 серпня літак Лукашенка вилетів у бік Росії, однак потім сталося непередбачуване.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?