Меркель готова до радикальних кроків через ситуацію в Німеччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель готова до радикальних кроків через ситуацію в Німеччині

Меркель готова до радикальних кроків через ситуацію в Німеччині
Джерело:  online.ua

Німецьким журналістам вдалося дізнатися, що Федеральний уряд та землі Німеччини почали активно розглядати нові заходи щодо боротьби з пандемією коронавірусу, щоб отримати можливість зупинити стрімке зростання кількості інфекцій. Проєкт документа із запропонованими заходами бачили представники агентства Reuters. Уже 16 листопада повинна відбутися екстрена зустріч канцлерки Ангели Меркель та глав 16 федеральних земель Німеччини. Як уже згадувалося раніше, саме в листопаді офіційний Берлін ввів комплекс заходів, який отримав назву "м’який локдаун". Хоча бари і ресторани закриті, школи і магазини поки залишаються відкритими, передає ONLINE.UA.

Згідно з останніми даними, в результаті кількість нових випадків зараження більше не зростає експоненціально, однак зниження числа заражень поки все одно не фіксують.

"Необхідні подальші зусилля... Попереду у нас важкі зимові місяці, перш ніж, будемо сподіватися, сезонні ефекти і початок вакцинації дозволять нам поступово подолати пандемію", — сказано в повідомленні.

Нові обмеження можуть враховувати декілька пунктів:

  • приватні зібрання в громадських місцях будуть можливі тільки для людей з одного домогосподарства і двох осіб з іншого домогосподарства;

  • у школах всі учні будуть носити маски. Всі класи будуть розділені на дві групи, щоб забезпечити більше простору між окремими учнями;

  • всі люди, які належать до вразливих груп, матимуть право один раз на тиждень отримати одну респіраторну маску з високим рівнем захисту, також відому як FFP2.

Окрім того, наголошується, що 23 листопада Ангела Меркель і глави земель знову проведуть переговори і, ймовірно, ухвалять рішення про подальші заходи.

Не можна не згадати про те, що з початку пандемії і до кінця жовтня в ФРН було виявлено 520 тисячі випадків COVID-19. Але за перші два тижні листопада їх кількість зросла на 50% до 780 тисяч випадків. Протягом цього ж періоду кількість пацієнтів, що проходять інтенсивну терапію в німецьких лікарнях, збільшилася на 70%.

Раніше ONLINE.UA розповідав про країни, яких взагалі не торкнулася пандемія коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?