Жодного хворого. Названо країни світу, де немає коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Жодного хворого. Названо країни світу, де немає коронавіруса

Жодного хворого. Названо країни світу, де немає коронавіруса
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавіруса вже другою хвилею охопила весь світ. Підступний Covid-19 атакує тисячі людей майже в кожній країні. Щодня сотні тисяч хворих фіксують в США, десятки тисяч нових хворих у Франції, Німеччині, Іспанії, Італії, Великобританії. В Україні в останні дні також число нових хворих щодня стало перевищувати 10 тисяч. Але виявляється, на нашій планеті є місця, куди коронавірус не добрався. Ці кілька країн перебувають в південній частині Тихого океану. Також вільним від коронавіруса залишається цілий континент - це Антарктида. В яких країнах світу немає коронавіруса, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Жодного хворого з початку пандемії коронавіруса на сьогоднішній день не зафіксували в Тонга, Кірібаті, Самоа, Мікронезії і Тувалу. Але хоча ці малі острівні держави, населення яких ледь перевищує 100 тисяч чеовек, уникли поширення інфекції, наслідки пандемії вони все-одно відчули. Справа в тому, щоб запобігти атаці Covid-19 їм довелося заборонити круїзним кораблям заходити в місцеві порти і закрити аеропорти. Це завдало великої економічної шкоди цим країнам, які в повній мірі залежать від туризму.

У той же час, не всім країнам південної частини Тихого океану вдалося врятуватися від пандемії. Напередодні в Вануату і на Маршаллових островах виявили перших хворих коронавірусом. На Фіджі та Соломонових Островах поки одиниці хворих, а ось в Папуа-Новій Гвінеї ситуація виходить з під контролю - місцева влада повідомляє вже про 600 випадках захворювання і семи випадках смерті.

Важливо відзначити, що Північна Корея з 25-мільйонним населенням також не повідомляє ні про один випадок коронавіруса. Але експерти переконані, що північнокорейська влада приховує правду, а лідер КНДР Кім Чен Ин навмисне заявляє про бездогані показники захисту від "злого" вірусу. Як і у випадку з Північною Кореєю, є серйозні сумніви щодо заяви Туркменістану про те, що в країні немає коронавіруса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що друга хвиля коронавируса в Україні, яка, як прогнозують в Міністерстві охорони здоров'я, буде важкою, триватиме як мінімум до квітня 2021 року. А це говорить про те, що введений карантин вихідного дня і введення по всій країні єдиних жорстких обмежень не скасують, як обіцяє влада, через два тижні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?