Меркель готова зустрітися з Тихановською, щоб зупинити Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель готова зустрітися з Тихановською, щоб зупинити Лукашенка

Меркель готова зустрітися з Тихановською, щоб зупинити Лукашенка
Джерело:  online.ua

Лідерка Німеччини Ангела Меркель офіційно повідомила, що готова в найближчому майбутньому зустрітися з головною суперницею Олександра Лукашенка та очільницею білоруської опозиції Світланою Тихановською. Про це політикиня повідомила під час промови в Бундестазі. У своєму виступі канцлерка ФРН зізналася, що захоплюється жінками, які беруть участь у протестах в Білорусі, та їхньою боротьбою за "вільне життя, вільне від корупції". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Politico.

"Я можу лише сказати, що захоплююся цим і вважаю це справді вражаючим", - наголосила лідерка Німеччини.

Ангела Меркель вкотре нагадала, що влада Європейського Союзу не визнає білоруського диктатора Олександра Лукашенко переможцем серпневих виборів, і тому буде змушена переглянути свої відносини з Мінськом під час саміту лідерів ЄС цього тижня. Канцлерка не уточнила, де і коли відбудеться зустріч, однак речниця білоруської опозиціонерки раніше офіційно повідомила, що Світлана Тихановська відвідає Берлін 5-6 жовтня.

Не можна не згадати про те, що 29 вересня французький лідер Еммануель Макрон вже провів перемовини зі Світланою Тихановською. Політики детально обговорили можливість організації переговорів про проведення нових президентських виборів у Білорусі і можливе посередництво інших країн, серед них – і Франції.

"Вкрай важливо, щоб європейські країни не залишалися байдужими до того, що відбувається в Білорусі. Франція як одна з найстаріших демократій прекрасно нас розуміє. Тому я хочу нагадати пану Макрону про нашу основну мету - нові вільні і прозорі вибори, які б відбулися ще цього року", - заявила Тихановська.

Після її промови Еммануель Макрон пообіцяв, що буде прагнути до посередництва Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у врегулюванні кризи в Білорусі.

"Ми запропонували, щоб ОБСЄ взяла зобов'язання, Франція теж буде робити все можливе, щоб це посередництво відбулося, і щоб ми могли рухатися вперед", - підкреслив французький лідер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що головний розвідник РФ накинувся із гучними звинуваченнями на Пентагон та Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?