Меркель і Макрон терміново подзвонили Путіну - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель і Макрон терміново подзвонили Путіну - що відбувається

Меркель і Макрон терміново подзвонили Путіну - що відбувається
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон та канцлерка ФРН Ангела Меркель 21 лютого, на тлі невпинної ескалації в Сирії, вирішили невідкладно провести телефонні переговори з російським колегою Володимиром Путіним, а також закликати його провести термінову зустріч щодо припинення вогню в Сирії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Єлисейського палацу.

Як зазначається у повідомленні, Ангела Меркель та Еммануель Макрон хотіли попередити очільника Кремля "про гуманітарне становище цивільного населення в провінції Ідліб в Сирії".

Окрім того, французький лідер та німецька канцлерка "закликали до негайного припинення військових дій", а також попросили сторони "не блокувати доступ гуманітарної допомоги нужденному населенню". Варто звернути увагу на те, що в заяві відсутні прямі згадки того, що офіційна Москва протягом багатьох місяців блокує на Раді безпеки ООН угоду про доступ до гуманітарної допомоги. Також політики заявили про свою готовність швидко зустрітися з російським президентом і президентом Ердоганом, "щоб знайти політичне вирішення кризи".

Нагадаємо, що Путін у сирійському конфлікті підтримує урядові війська Башара Асада, які останніми днями активно витісняють в Ідлібі сили опозиції.

Що цікаво, офіційна Москва виступила зі своєю заявою після дзвінка, надавши свою версію подій. У Путіна розповіли, що розмова відбулася в контексті різкого загострення обстановки в Ідлібі "в результаті агресивних дій екстремістських формувань проти сирійських урядових військ і мирних жителів".

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Туреччина попросила про допомогу у США через ситуацію в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?