Меркель може відмовитися від Північного потоку-2 і виділити допомогу Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель може відмовитися від Північного потоку-2 і виділити допомогу Україні

Меркель може відмовитися від Північного потоку-2 і виділити допомогу Україні
Джерело:  online.ua

Німецьким журналістам вдалося дізнатися, що наразі команда лідерки ФРН Ангели Меркель розглядає чотири основні варіанти дій щодо скандального російського газогону "Північний потік-2". Один із них полягає в тому, що офіційний Берлін перекриє газопровід з метою тиску на російського президента Володимира Путіна. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на німецьку газету  Handelsblatt.

"Перший варіант, розглянутий владою Німеччини, - використання так званого механізму відключення, про який повідомлялося і раніше. Йдеться про загрозу перекриття трубопроводу або реальне перекриття для тиску на Росію в тому випадку, якщо вона спробує з метою впливу на владу України скоротити постачання газу через неї", - пише видання.

Що стосується другого варіанту, то він передбачає тимчасову зупинку будівництва "Північного потоку-2", щоб виграти для організації та проведення перемовин. В цьому випадку офіційний Берлін планує розробити вимоги до Володимира Путіна, виконання яких необхідно для запуску трубопроводу.

"Відповідно до третього варіанту Німеччина має виділити інвестиційну допомогу Україні, в тому числі на розвиток відновлюваної енергетики. Цей пункт, як і перший, пояснюється тим, що одним з побоювань у зв'язку з "Північним потоком-2" є можливість Росії тиснути на Україну після введення в дію нового трубопроводу в обхід неї", - сказано в повідомленні.

Якщо влада ФРН вибере четвертий варіант, то будівництво газону продовжиться, попри протидію з боку команди американського лідера Джо Байдена. Це для Німеччини не проблема, оскільки будівництво просувається вкрай повільно.

Не можна також не згадати про то, що німецький уряд, який весь цей час підтримував будівництво газогону, готується до переговорів з Вашингтоном щодо компромісного рішення.

“Для федерального уряду було і завжди є центральним (питанням), щоб Україна також за наявності “Північного потоку-2” залишалася країною-транзитером газу”, — заявив нещодавно спікер федерального уряду країни Штеффен Зайберт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ще одна велика компанія відмовилася від будівництва Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?