Ще одна велика компанія відмовилася від будівництва Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Ще одна велика компанія відмовилася від будівництва Північного потоку-2

Ще одна велика компанія відмовилася від будівництва Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Нещодавно Державний департамент США офіційно заявив про те, що принаймні 18 європейських компаній вирішили покинути скандальний російський проєкт "Північний потік-2" або перебувають у процесі виходу з нього через загрозу санкцій з боку команди американського лідера Джо Байдена. Вже 25 лютого французька страхова компанія Axa підтвердила, що вирішила покинути "Північний потік-2", метою якого є будівництво газопроводу між Росією та Німеччиною. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на газету  Le Figaro.

"Як і інші, ми вирішили вийти з цього проєкту", - заявив Олбан де Мейлі Несле, директор з питань ризиків та інвестицій компанії.

Що цікаво, він не захотів відповідати, чому Axa вирішила відмовитися від проєкту очільника Кремля Володимира Путіна. Однак, ні для кого не секрет, що скандальний газогін викликає спротив з боку офіційного Вашингтону та декількох європейських країн, зокрема Франції та Польщі. Противники "Північного потоку-2" звертають увагу міжнародної спільноти на те, що він посилить залежність ФРН та ЄС від російського газу і, зрештою, від Кремля.

Попри те, що будівництво російського газогону уже на фінальному етапі, нові потужні санкції Білого дому мінімізують ймовірність того, що проєкт вдасться завершити. Варто зазначити, що 24 лютого стало відомо про те, що Wintershall Dea, одна з п’яти компаній-учасниць проєкту, вирішила зупинити його фінансування.

Як уже згадувалося раніше, команда нового очільника Білого дому Джо Байдена робить усе можливе, щоб нарешті остаточно заблокувати будівництво "Північного потоку-2", який є одним із найбільших проєктів президента РФ Володимира Путіна. Так, 23 лютого США внесли у ще один санкційний список судно-трубоукладач "Фортуна", що бере участь у будівництві скандального російського газогону.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Служба зовнішньої розвідки України з'ясувала, що російська влада нехтує технологічними процедурами та екологічними обмеженнями, будуючи скандальний газогін "Північний потік-2", оскільки поспішає закінчити його до 12 червня – дня Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?