Розвідка дізналася про план Путіна щодо Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка дізналася про план Путіна щодо Північного потоку-2

Розвідка дізналася про план Путіна щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Службі зовнішньої розвідки України вдалося дізнатися, що команда очільника Кремля Володимира Путіна почала нехтувати технологічними процедурами та екологічними обмеженнями, будуючи скандальний газогін "Північний потік-2", оскільки поспішає закінчити його до 12 червня – дня Росії. Згідно з останніми даними СЗР, йдеться про дотримання суднами забезпечення затвердженого маршруту під час переходу з порту Мукран (Німеччина) до місця проведення робіт у виключній морській економічній зоні Данії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  пресслужбу  української розвідки.

"Упродовж останніх місяців судна "Фінвал", "Умка", криголами "Владислав Стрижов" та "Юрий Топчев" неодноразово проходили в німецьких територіальних водах через зону зимівлі птахів, рух суден якою заборонений", - повідомляє СЗР.

За словами представників української розвідки, російська влада добудовує газогін "ударними темпами", тому на глибинах 65-70 м труба укладається вдвічі швидше, ніж на значно менших глибинах. СЗР звертає увагу на те,що такий шалений темп можна пояснити лише політичним рішенням – Путін намагається якомога швидше завершити будівництво, приурочивши його до дня Росії – 12 червня.

Як уже згадувалося раніше, російський корабель-трубоукладач "Фортуна", який будує "північний потік-2", потрапив під потужні санкції Білого дому. Обмеження ввели також проти російської компанії КВТ-РУС, яка є власником судна. Це вплинуло на рішення концерна Bilfinger SE негайно вийти з будівництва "Північного потоку-2", ставши першою німецькою компанією, яка залишила проєкт російського газогону. Однак судно-трубоукладач "Фортуна" все одно в лютому успішно провело морські випробування і приступило до прокладання труб газогону РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Путін озвучив причину,  через яку Захід намагється заблокувати будівництво газогону "Північний потік-2", по якому РФ планує постачати газ в Європу в обхід України. На його думку, Північний потік-2 хочуть заблокувати, щоб офіційна Москва заплатила за ситуацію в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?