Меркель пішла на екстрені заходи через масштабну проблему
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель пішла на екстрені заходи через масштабну проблему

Меркель пішла на екстрені заходи через масштабну проблему
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом в усьому світі різко погіршилася. У країнах Європи щодня фіксують рекорди по приросту нових випадків зараження COVID-19. У числі цих країн знаходиться Німеччина, де третій день поспіль фіксують найбільшу кількість нових випадків ковіда від початку пандемії. Тільки за останню добу в ФРН підтверджено 7830 нових заражень - це абсолютний антирекорд з початку пандемії. На це екстрено відреагувала канцлерка Німеччини Ангела Меркель. 17 жовтня вона в терміновому порядку звернулася до німців і всього міжнародного співтовариства з важливим попередженням про те, що попереду всіх чекають важкі місяці боротьби з інфекцією. У зв'язку з небезпекою, Меркель закликала німців скоротити свої соціальні контакти, утриматися від поїздок і взагалі залишатися вдома, якщо є така можливість. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу канцлерки Німеччини.

"Зустрічайтеся з якомога меншим числом людей, будь то вдома чи за його межами. Відмовтеся від будь-яких подорожей і святкувань, які не є конче необхідними. Будь ласка, залишайтеся по можливості вдома, за місцем свого проживання", - йдеться в зверненні Меркель.

Канцлерка Німеччини визнала, що це суворе обмеження, але нагадала, що воно носить тимчасовий характер і направлено виключно на збереження здоров'я і життя людей.

"Це обмеження здійснюється, в кінцевому рахунку, заради нас самих, заради нашого здоров'я і здоров'я всіх тих, кого ми можемо позбавити від хвороби. Це потрібно для розвантаження нашої системи охорони здоров'я, для того щоб школи і дитячі сади залишалися відкритими для наших дітей, для нашої економіки і наших робочих місць", - пояснила Меркель.

Канцлерка ФРН підкреслила, що Німеччина вже увійшла в дуже серйозну фазу пандемії, яка зараз поширюється швидше, ніж на самому початку близько півроку тому.

"Розслаблене літо залишилося позаду, тепер на нас чекають важкі місяці. Те, якими будуть наша зима, Різдво, вирішиться в майбутні дні і тижні. Ми повинні зараз зробити все, щоб уникнути безконтрольного поширення вірусу. Важливий кожен день. Кожен може сприяти зниженню заражень шляхом дотримання мінімальних стандартів і правил гігієни ", - підсумувала вона.

Нагадаємо, з початку пандемії в Німеччині зафіксовано понад 356 тисяч випадків коронавіруса, майже 10 тисяч з яких завершилися летальним результатом. Всього в світі на 17 жовтня підтверджено більш 39,5 млн випадків зараження. За останню добу в світі діагностували понад 413 тисяч нових випадків, це абсолютний антирекорд з початку пандемії. Більше кількість хворих зростає в США, Індії, Бразилії, Франції, Аргентині, Великобританії та Росії. Німеччина у світовій статистиці по щоденному приросту хворих знаходиться на 14 місці, Україна - на 16 місці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель озвучила екстрене попередження міжнародному співтовариству через пандемію коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?