Меркель пропонує Путіну допомогу через проблеми з вакциною Супутник-V
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель пропонує Путіну допомогу через проблеми з вакциною Супутник-V

Меркель пропонує Путіну допомогу через проблеми з вакциною Супутник-V
Джерело:  online.ua

21 січня лідерка ФРН Ангела Меркель запропонувала допомогу команді очільника Кремля Володимира Путіна для реєстрації скандальної російської вакцини проти коронавірусу "Супутник-V" в Європейському Союзу. Як відомо, препарат виробництва РФ дуже часто критикували авторитетні вчені та лікарі, оскільки він не пройшов третій етап випробовування — саме через це у офіційної Москви виникли нові проблеми на міжнародній арені. Однак Меркель каже, що наразі документи для реєстрації російської вакцини може підготувати німецький регулятор – інститут Пауля Ерліха. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на t-online.de.

Під час брифінгу журналісти поцікавилися у німецької канцлерки, чи підтримує вона появу російської вакцини "Супутник-V" на європейському ринку та спільне її виробництво. На це політикиня відповіла, що влада Європейського Союзу могла б співпрацювати з офіційною Москвою гуманітарно. Окрім того, Ангела Меркель запропонувала допомогу у подачі заявки до європейського регулятора EMA.

"Можна разом працювати в гуманітарній сфері. Заявка подана EMA. І я запропонувала, щоб наш інститут Пауля Ерліха міг би надати підтримку Росії у цій процедурі в EMA. Якщо вакцина буде схвалена EMA, можна говорити про спільне виробництво", – наголосила лідерка ФРН.

Окрім того, політикиня зазначила, що вже пропонувала підтримку німецького регулятора під час особистої бесіди з очільником Кремля Володимиром Путіним. Однак, за її словами, ця допомога полягає лише в оформленні документації.

Нагадаємо, що влада Угорщини попередньо вирішили дозволити використання російської вакцини проти коронавірусу COVID-19. Проте наголошується, що препарат “Спутник V” повинен буде пройти перевірки державних експертів. Як стверджує очільник угорського регулятора Матьяш Сентівані, дозвіл оформлений на півріччя з правом на продовження ще на шість місяців після. Поки офіційний Будапешт не відповів, чи буде “Спутник V” повноцінно доступний на території Угорщини. Препарату також повинен отримати остаточний вердикт від Національного центру охорони здоров’я.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, ВООЗ пояснила алергічні реакції на вакцину проти коронавірусу Pfizer.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?