Меркель розкритикувала соцмережі за блокування акаунтів Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель розкритикувала соцмережі за блокування акаунтів Трампа

Меркель розкритикувала соцмережі за блокування акаунтів Трампа
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає незаконною блокування акаунтів президента США Дональда Трампа в Twitter та інших великих соціальних мережах. Вона розкритикувала керівництво онлайн-платформ за незаконну заборону свободи слова та нагадала, що право на свободу переконань є основним правом першорядної важливості, і його заборонити можна тільки в рамках закону і в рамках, визначених законодавчим органом, а не за рішенням соціальних мереж. При цьому вона підтримує право керівництва соціальних мереж на маркування публікацій, які закликають до насильства, містять ненависть або помилкову інформацію. Про позицію Меркель в скандалі між Трампом і соцмережах повідомив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Фундаментальне право на свободу слова є правом елементарної важливості. Це право може бути порушено, але в рамках закону і в рамках, визначених законодавчим органом, а не відповідно до рішення керівництва соціальних мереж", - навів Зайберт слова Меркель.

Він підкреслив, що канцлерка ФРН вважає, що саме оператори соціальних мереж несуть високу відповідальність за те, щоб політична дискусія не була отруєна ненавистю, брехнею і підбурюванням до насильства. Але для блокування поширення такої інформації, на думку Меркель, досить позначок.

Важливо відзначити, що після штурму Капітолію, який провели прихильники Трампа 6 січня, в день оголошення офіційних результатів президентських виборів, Меркель засудила чинного президента США за підбурювання американців до насильства. Вона закликала Трампа визнати поразку і з гідністю дограти свою роль, щоб основним переможцем виборів залишилася демократія.

Як відомо, соцмережа Twitter назавжди заблокувала особистий аккаунт чинного ще президента США Дональда Трампа, на який було підписано майже 90 млн осіб. Керівництво Twitter відправило Трампа в вічний бан, щоб мінімізувати "ризики подальшого підбурювання до насильства" з боку глави Білого дому. Трамп спробував обійти це безпрецедентне рішення і після блокування особового Twitter-аккаунта поширив нові пости в офіційному профілі президента США, в яких розкритикував блокування його особистої сторінки в соцмережі. Ці публікації тут же видалив Twitter. Також акаунти Трампа заблокували в Facebook і Instagram - заборона на користування акаунтами буде діяти мінімум до закінчення передачі влади.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент Чехії Мілош Земан, відомий своєю проросійською позицією, порівняв штурм Капітолію з українським Майданом, чим обурив українську владу. Глава МЗС Дмитро Кулеба жорстко поставив на місце Земана і у відповідь уїдливо порівняв його з Вацлавом Гавелом, екс-президентом Чехії. Таким чином Кулеба дав зрозуміти Земану, що нічого спільного між захопленням Капітолію і Майданом немає.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?