Меркель терміново подзвонила Ердогану - що обговорювали
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель терміново подзвонила Ердогану - що обговорювали

Меркель терміново подзвонила Ердогану - що обговорювали
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган провів термінові телефонні переговори з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель - сторони детально обговорили проблему потоку біженців із Сирії. Окрім того, політики звернули свою увагу на двосторонні відносини країн та регіональні питання, зокрема ситуацію в Ідлібі. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

Президент Туреччини вкотре підкреслив, що конче необхідно дотримуватися міжнародних зобов'язань з цього питання зі справедливим розподілом тягаря і відповідальності за біженців.

Варто звернути увагу на те, що представник уряду ФРН Штеффен Зайберт нещодавно заявив, що для біженців, які збираються на турецько-грецькому кордоні, шлях до ЄС закритий.

"Ми переживаємо зараз на зовнішніх кордонах Євросоюзу і Туреччини, на суші і на морі, ситуацію, яка викликає серйозне занепокоєння. Ми бачимо біженців і мігрантів, яким турецька сторона сказала, що їхній шлях в ЄС відкритий, що, зрозуміло, не відповідає дійсності", - заявив Зайберт.

Варто зазначити, що турецька влада ухвалила рішення не зупиняти сирійських біженців, які прагнуть потрапити в ЄС морем або сушею. Співробітникам турецької поліції, берегової охорони і прикордонних переходів дано вказівку діяти в разі виникнення потоку біженців з Сирії.

Вже 28 лютого ситуація з мігрантами на сухопутному та морському кордонах з Туреччиною різко загострилася. Грецькі силовики вже запобігли понад 20 тисячам спроб проникнення нелегальних мігрантів і біженців з Туреччини. Однак все одно в Грецію прорвалися 100 тисяч біженців із Сирії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Ердоган екстрено звернувся до Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?