Це мільйони людей: Ердоган екстрено звернувся до Євросоюзу
Категорія
Світ
Дата публікації

Це мільйони людей: Ердоган екстрено звернувся до Євросоюзу

Це мільйони людей: Ердоган екстрено звернувся до Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган зробив важливе та термінове попердження владі Євросоюзу. Президент підкреслив, що "мільйони мігрантів та біженців" незабаром вирушать до її кордонів. З такою гучною заявою президент Туреччини виступив в ефірі одного з телеканалів, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Варто звернути увагу на те, що політик озвучив попередження після того, як оголосив, що його країна більше не може виконувати угоду з Євросоюзу 2016 року щодо стримування біженців.

Окрім того, політик звинуватив Європу у тому, що ЄС не надав допомогу в переселенні сирійських біженців до "безпечних зон" в Сирії. Ердоган наголосив, що після того, як його держава відкрила свої двері для мігрантів, "сотні тисяч перейшли (кордон), скоро їх будуть мільйони". Варто зазначити, що турецький лідер не надав жодних доказів на підтвердження своїх даних, в той час як Греція заявила, що близько тисячі мігрантів досягли її східних Егейських островів від ранку 1 березня.

Варто нагадати, що 1 березня грецька поліція повідомила про смерть молодого хлопця в результаті перекидання човна біля грецького острова Лесбос. Це перший випадок смерті з того часу, як Туреччина відкрила свій кордон на минулому тижні.

Як відомо, З грудня майже мільйон сирійців втекли до сирійсько-турецького кордону на тлі важких боїв в регіоні Ідліб між повстанцями, підтримуваними Туреччиною, і сирійськими урядовими силами.

Варто звернути увагу на те, що Туреччина прийняла 3,7 мільйона сирійських біженців, а також мігрантів з інших країн, таких як Афганістан, але попередньо стримувала їх від спроб потрапити до Європи.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерт Олег Жданов попередив, що для України через протистояння в Сирії між Туреччиною і Росією існує загроза.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?