Війна у Сирії: експерт пояснив, до чого готуватися Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Війна у Сирії: експерт пояснив, до чого готуватися Україні

Війна у Сирії: експерт пояснив, до чого готуватися Україні
Джерело:  24 канал

На тлі стрімкого загострення ситуації в Сирії багатьох українців цікавить подальший розвиток подій та можливі ризики, до яких потрібно готуватися громадянам нашої країни. Військовий експерт Олег Жданов попередив, що для України через протистояння в Сирії між Туреччиною і Росією існує загроза. За його словами, краще буде усім, якщо Ердоган переграє Путіна, оскільки це ослабить Кремль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Для України загроза в тому, що Росія через сирійське протистояння з Туреччиною може посилити свої позиції на міжнародній політичній арені. І Києву буде важче вести переговори щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. Тому, чим слабкіше Росія на міжнародній арені, тим краще для України", - пояснює військовий експерт.

За словами Жданова, очільник Кремля уже маніпулює Європою, як шулер картковою колодою. Якщо Володимиру Путіну вдасться досягти компромісу на своїх умовах з Ердоганом, то далі він тиснутиме на ЄС відносно України. За словами експерта, вимагатиме від нас поступок по Донбасу на умовах РФ.

Окрім того, Жданов зазначив, що у зв’язку із загостренням у Сирії Путін уже задіяв військові бази в Криму. Є дані, що два фрегата з крилатими ракетами "Калібр" чорноморського флоту Росії вийшли з Севастополя.

Як відомо, увечері 27 лютого авіація РФ атакувала турецький конвой. На жаль, в результаті загинули щонайменше 33 військових, багато людей зазнали поранень. Після авіаудару турецький лідер Реджеп Ердоган скликав термінову нараду Ради нацбезпеки. Деякі медіа запевняють, що найближчим часом ймовірно буде оголошення про початок війни в Сирії. У відповідь на дії російської авіації турецькі війська розгорнули атаку  по усіх відомих їм об'єктах режиму Башара Асада, якого підтримує Росія у Сирії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Німеччина висунула Путіну жорсткий ультиматум.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?