Меркель терміново подзвонила Зеленському та Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель терміново подзвонила Зеленському та Путіну

Меркель терміново подзвонила Зеленському та Путіну
Джерело:  online.ua

22 червня офіційно стало відомо, шо німецька канцлерка Ангела Меркель подзвонила українському лідеру Володимиру Зеленському з нагоди 80-річчя нападу Німеччини на Радянський Союз. Не оминула увагою політикиня також очільника Кремля Володимира Путіна.

Джерело: пресслужба Ангели Меркель

Що відомо про переговори Меркель із Зеленським та Путіним

Під час бесіди з президентами України та РФ німецька канцлерка звернула увагу на те, що злочини німців, в результаті яких загинули мільйони людей в Україні, в Росії, Білорусі та інших колишніх радянських республіках, ніколи не будуть забуті.

"Німеччина усвідомлює цю історичну відповідальність і водночас вдячна за те, що так багато людей в цих країнах простягнули руки до примирення", - сказано у повідомленні, яке оприлюднили на офіційному сайті Меркель 22 червня.

Окрім того, вказано, що канцлерка ФРН під час телефонної розмови запросила президента Володимира Зеленського здійснити найближчим часом візит до Берліна.

Зазначається, що візит відбудеться з метою обговорення низки питань двосторонніх відносин України та Німеччини та процесу мирного врегулювання на Донбасі. У Twitter український лідер повідомив, що візит відбудеться 12 липня.

З окремою заявою з цього приводу також виступила пресслужба Кремля - там розповідають, що Ангела Меркель у вівторок зателефонувала главі РФ Володимиру Путіну у зв’язку з річницею нападу на СРСР.

У Кремлі наголошують, що під час перемовин сторони "акцентували, що й станом на сьогодні забезпечення безпеки нашого спільного континенту можливо лише спільними зусиллями".

Окрім того, зазначається, що на прохання Ангели Меркель російський президент розповів їй про головні підсумки та результати російсько-американського саміту в Женеві 16 червня за участю очільника Білого дому Джо Байдена.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?