Меркель терміново скликає конференцію - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель терміново скликає конференцію - що відбувається

Меркель терміново скликає конференцію - що відбувається
Джерело:  online.ua

Канцлерка Ангела Меркель заявила, що міжнародна конференція з питань мирного врегулювання у Лівії має відбутися у Берліні 19 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на уряд ФРН.

"Канцлер Ангела Меркель за погодженням з Генеральним секретарем ООН вирішила запросити в неділю, 19 січня 2020 року, в Берлін у відомство канцлера на конференцію по Лівії на рівні глав держав та урядів", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що Меркель також запросила наступні країни та організації: США, Росію, Британію, Францію, Китай, Об'єднані Арабські Емірати, Туреччину, Республіку Конго, Італію, Єгипет, Алжир, а також ООН, Європейський Союз, Африканський Союз та Лігу Арабських держав.

Що важливо, прем'єр-міністр Лівії Фаєс Аль Саррай і генерал Шаліфа Хафтар також запрошені до Берліна.

"Метою цього процесу є підтримка зусиль ООН щодо суверенної Лівії та внутрішнього процесу примирення в Лівії за допомогою групи держав та міжнародних організацій", - кажуть в німецькому уряді.

Нагадаємо, загалом Лівія потерпає від війни з 2011 року. Нещодавнє загострення почалося навесні 2019-го. Хафтар тоді почав наступ на Триполі, де базується уряд національної згоди. Захід та низка інших країн сприйняла це як умисну ескалацію та акт агресії.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецька влада у січні  погодили відправку військових підрозділів до Лівії. Вони підтримуватимуть уряд, який визнали на рівні ООН та стане опонентом генерала Хафтара, а також Єгипту та російських найманців, що опосередковано його підтримують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?