Меркель вимагає спільного підходу G7 до РФ та України
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель вимагає спільного підходу G7 до РФ та України

Меркель вимагає спільного підходу G7 до РФ та України
Джерело:  online.ua

19 лютого німецька канцлерка Ангела Меркель виступила з важливою пропозицією. Вона звернула увагу на те, що країнам "Групи семи" необхідно розробити спільну стратегію дій щодо Росії, в тому числі в контексті її агресії в Україні. Її заява пролунала під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції, яка проходить у відеоформаті, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Трансатлантичне партнерство має кілька важливих завдань, і нам потрібна спільна стратегія щодо них, і одне з таких завдань – наші відносини з Росією. Якщо говорити про суверенітет і територіальну цілісність України, то у нас немає особливого прогресу в останні роки", - сказала Меркель.

Політикиня поскаржилася на те, що Мінський процес досі не досяг успіху щодо врегулювання конфлікту на Сході України

"Росія продовжує підтримувати гібридний конфлікт і тому нам потрібен спільний порядок денний щодо Росії. Ми повинні пропонувати співпрацю з одного боку, але з іншого – ми маємо чітко говорити про розбіжності, які ми маємо", - наголосила Ангела Меркель.

З окремою заявою з цього приводу виступив також очільник НАТО Єнс Столтенберг.

"Ми постаємо перед великими викликами - наростання потужності Китаю, підступні кібератаки, підривні технології, зміна клімату, дестабілізуюча поведінка Росії, постійна загроза тероризму. Жодна країна чи континент не може впоратися з цими викликами самостійно… Ми маємо посилити свою відданість трансатлантичну солідарність не на словах, а на ділі", - підкреслив політик.

На його думку, членам блоку потрібно суттєво збільшити фінансування на спільну оборону зі справедливим розподілом внесків.

Варто зазначити, що США та Євросоюз під час засідання Ради Безпеки ООН звинуватили Росію у блокуванні будь-якого вирішення конфлікту на сході України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Джо Байден офіційно заявив, що вбачає загрози з боку сучасної Росії та команди очільника Кремля Володимира Путіна для демократичного світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?