Меркель виступила із заявою щодо України після місяців мовчання
Категорія
Політика
Дата публікації

Меркель виступила із заявою щодо України після місяців мовчання

Меркель виступила із заявою щодо України після місяців мовчання
Джерело:  online.ua

Колишня німецька лідерка Ангела Меркель висловила солідарність з Україною в тому, що вона назвала "варварською війною" з Росією після того, як тривале мовчання з цього приводу спровокувало критику щодо ексканцлерки та її політики потурання РФ.

Джерело:  Reuters

Меркель висловила солідарність з Україною після тривалого мовчання

За словами колишньої політикині, вона не хоче давати поради збоку, однак все-таки підтримує зусилля офіційного Берліну "у пошуку кінця цій варварській війні"

Моя солідарність з Україною, – заявила Ангела Меркель після тривалого мовчання.

Як відомо, колишня канцлерка вільно володіє російською мовою. Її неодноразово жорстко критикували за підтримку скандального російкого газогону "Північний потік-2", призначеного для доставки російського газу безпосередньо до Німеччини. Новий канцлер ФРН Олаф Шольц закрив проєкт.

Ангела Меркель (фото — flickr.com)

Вона також наголошувала на необхідності продовжити спілкування з президентом Росії Володимиром Путіним навіть після анексії Криму та війни на сході України. Незважаючи на те, що Меркель зробила коротку заяву невдовзі після вторгнення Росії в лютому, заявивши, що немає виправдання для відвертого порушення міжнародного права, її мовчання з тих пір викликало невдоволення, - пише видання.

За словами друга Меркель актора Ульріха Маттеса, колишня канцлерка просто не хоче втручатися у цю ситуацію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?