Меркель втратила наступницю на посаду канцлера - подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель втратила наступницю на посаду канцлера - подробиці

Меркель втратила наступницю на посаду канцлера - подробиці
Джерело:  online.ua

Очільниця Християнсько-демократичного союзу Німеччини Аннегрет Крап-Карренбауер відмовилась претендувати на посаду канцлера у майбутньому. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

У понеділок, 10 лютого, відбулося засідання згаданої правлячої партії. За словами політикині, вона не прагне очолювати уряд після відставки Ангели Меркель.

Окрім того, за інформацією джерел у політичному об'єднанні, Крамп-Карренбауер залишить посаду лідерки партії. Передбачається, що вона організує офіційний процес висунення кандидата у канцлери та після цього відмовиться очолювати ХДС. Це станеться уже влітку.

Непідтверджені дані говорять, що наступниця Меркель робила зауваження щодо неврегульованих відносин поміж частинами партії, а також між лівими й ультраправими з "Альтернативи для Німеччини". Вона виступала проти співпраці з ними.

Чинна канцлерка оголосила на зборах подяку Крамп-Карренбауер. Вона попросила її поки що працювати на чолі Міністерства оборони ФРН.

Нагадаємо, Меркель залишила посаду лідерки ХДС наприкінці 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно стався конфлікт між канцлерами Німеччини та Австрії — Ангелою Меркель та Себастьяном Курцом. Вони не змогли дійти згоди щодо плану боротьби проти контрабандних схем у Середземному регіоні. Австрійська сторона виступила проти поновлення військової місії ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?