У Меркель виник конфлікт з відомим політиком - названа причина
Категорія
Політика
Дата публікації

У Меркель виник конфлікт з відомим політиком - названа причина

У Меркель виник конфлікт з відомим політиком - названа причина
Джерело:  online.ua

Канцлерка ФРН Ангела Меркель та австрійський лідер Себастьян Курц не змогли дійти згоди щодо операції "Софія", спрямованої на нейтралізацію шляхів контрабанди біженців у Середземномор'ї. Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на Euractiv.

Згідно з даними ЗМІ, після засідання міністрів закордонних справ головний дипломат ЄС Жозеп Боррель запропонував відновити військову місію ЄС з метою моніторингу ембарго на озброєння Лівії, яке було нещодавно узгоджено в Берліні.

Німецька сторона підтримала дану ініціативу, однак Австрія виступила проти. Канцлерка ФРН на зустрічі із Курцем у Берліні наголосила, що було б краще, якби державні організації взяли на себе морські рятувальні операції, а не приватні кораблі, як це відбувається зараз.

"Але ми тут визначаємо пріоритети по-різному, це потрібно сказати", - заявила лідерка ФРН, маючи на увазі неспівпадіння із позицією Австрії.

На думку Курца, суднам ЄС доведеться рятувати африканських мігрантів, і біженці незабаром можуть сприймати це як "квиток до Європи". За його словами, це може спонукати людей здійснити небезпечну подорож і призвести до поновлення смертей у Середземномор'ї.

Нагадаємо, що патрулювання у Середземному морі припинилося минулого року через суперечку між Італією та іншими державами-членами про те, що робити з врятованими в морі мігрантами. Варто зазначити, що місія все ще навчає лівійську берегову охорону.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Євросоюз також прокоментував мирний план Сполучених Штатів  щодо палестино-ізраїльського конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?