Меркель застерегла Європу через штам коронавірусу Дельта
Категорія
Україна
Дата публікації

Меркель застерегла Європу через штам коронавірусу Дельта

Меркель застерегла Європу через штам коронавірусу Дельта
Джерело:  online.ua

Виникнення й поширення коронавірусу штаму “Дельта” становить нову небезпеку для населення країн Європи, попередила федеральна канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

Джерело: Associated Press

За словами посадовиці, Європа знаходиться на “тонкому льоді” у протистоянні пандемії коронавірусу. Новий штам. який відзначений більшими ризиками інфікування, може звести нанівець усі спроби взяти поширення вірусу під контроль.

Меркель пояснила, подальший опір пандемії - це головна тема для обговорення між лідерами Євросоюзу під час зустрічі в Брюсселі у четвер, 24 червня. Водночас відзначено тенденцію на поширення вакцинації та зменшення кількості захворювань в цілому.

“Але попри те, що є причини для надії, пандемія не закінчилася, особливо в бідних країнах світу. В Німеччині та Європі ми все ще рухаємось по тонкому льоду. Нам потрібно зберігати пильність. Зокрема, нові варіанти, особливо зараз дельта-варіант, є попередженням для нас продовжувати бути обережними”, - наголосила Меркель.

Відповідно даним агентства з контролю захворюваності Німеччини, штам “Дельта” становить близько 15% випадків від загальної кількості нових інфікувань коронавірусом у країні.

Офіційний Берлін виступив за формування державами ЄС спільної позиції стосовно карантину для іноземців з третіх країн, де активно поширюються нові штами інфекції.

Що відомо про штам Дельта

Таку мутацію вперше виявили в Індії. Наразі вона оцінена як в 1,6 раза заразніша за “Альфу”, що походить з Великої Британії. За попередніми висновками “Дельта” здатна провокувати госпіталізації удвічі частіше та у півтора раза більше випадків призводять до реанімації хворих.

Повноцінним захистом від нового штаму є виключно вакцинація.

Станом на 23 червня у Всесвітній організації охорони здоров’я оголосили, що випадки “Дельти” зареєстрували на території 92 країн світу. Штам влаштував навесні 2021 року колапс в Індії, де через надзвичайну кількість випадків (до кількох сотень тисяч на добу) була порушена робота медичної системи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?