Меркель засудила ксенофобські твіти Трампа про жінок
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель засудила ксенофобські твіти Трампа про жінок

Меркель засудила ксенофобські твіти Трампа про жінок

Канцлер Німеччини Ангела Меркель піддала критиці ксенофобські твіти президента США Дональда Трампа, які були спрямовані проти чотирьох жінок – членів Конгресу від Демократичної партії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Європейську правду ».

У своїй заяві Меркель підкреслила, що висловлючання лідера США «йдуть проти того, що робить Америку великою».

«Я твердо дистанціююся від цих нападів і відчуваю солідарність з жінками», – заявила канцлер на брифінгу для журналістів.

За словами Меркель, сила Америки полягає в тому, що люди різного походження зробили свій внесок у те, що робить країну великою.

Як відомо, кілька днів тому Дональд Трамп закликав групу з чотирьох демократичних конгресвумен, кожна з яких відноситься до національних меншин, «повернутися» до країн свого походження.

На переконання президента США, вони «родом з країн, уряди яких – повна катастрофа». Тому він пропонує їм спочатку повернутися на батьківщину предків, навести там порядок, а потім вже критикувати Сполучені Штати.

Незважаючи на хвилю обурення всередині країни, через два дні після скандального твіту Трамп повторив свої висловлювання, натякаючи на те, що його суперниці з Демпартії ненавидять Америку.

«Якщо ви не щасливі тут, ви можете поїхати ... Йдеться про любов до Америки, деякі люди ненавидять нашу країну», – написав він у вівторок.

Висловлювання Трампа викликали звинувачення у ксенофобії на адресу президента, адже всі ці жінки, яким адресувалися твіти глави Білого дому, є представниками національних меншин.

У «загін», як називають цих чотирьох когресвумен, входять наполовину пуерториканка Александра Окас-Кортес, палестинка Рашида Тлаіб, афроамериканка Аян Преслі та сомалійка Ільхан Омар. Три з них народилися у США, Омар переїхала у Америку з Сомалі разом з батьками у віці 12 років.

Нагадаємо, що нещодавно була озвучена цікава деталь майбутньої зустрічі Трампа та Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?