Меркель заявила про створення єдиного паспорту вакцинації в ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель заявила про створення єдиного паспорту вакцинації в ЄС

Меркель заявила про створення єдиного паспорту вакцинації в ЄС
Джерело:  online.ua

25 лютого німецька канцлерка Ангела Меркель офіційно заявила, що лідери Європейського Союзу домовилися зробити все можливе, щоб стандартизований сертифікат про вакцинацію від коронавірусу був розроблений до літа 2021 року. Про це вона повідомила після саміту-відеоконференції членів блоку, інформує ONLINE.UA з посиланням на  Deutsche Welle/ DPA.

"Політичне завдання - домогтися цього в найближчі місяці, ми говорили про три місяці. Я очікую, що до літа все буде готово", - наголосила лідерка ФРН.

Варто звернути увагу на те, що у спільній заяві членів Євросоюзу за підсумками саміту єдиним реченням зазначається, що лідери ЄС будуть продовжувати напрацьовувати спільний підхід до сертифікатів та повернуться до цього питання згодом. Як сказано в заяві, про домовленості про певні привілеї для вакцинованих людей поки не йдеться.

З окремим коментарем з цього приводу також виступила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. На її думку, для напрацювання спільного підходу знадобиться не менше трьох місяців, і на додачу до технічних труднощів "є ще чимало відкритих політичних питань".

Як уже згадувалося раніше, декілька країн ЄС, особливо ті, економіка яких дуже залежить від туризму, підтримують ідею про вільні подорожі для вакцинованих людей. В Євросоюзі наразі сформувалися два табори: перший, в який входять Німеччина й Франція, вагаються пов’язувати вакцинацію з можливістю вільних подорожей, тоді як Греція, Кіпр, Іспанія та інші "туристичні" члени блоку хочуть вирішити питання якомога швидше.

До слова, Греція вже підписала угоду, з Ізраїлем, яка дозволить людям, вакцинованим проти коронавірусу, вільно пересуватися між двома країнами після відновлення подорожей. Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс закликав усіх членів ЄС прийняти спільний паспорт щеплень, щоб врятувати туристичну галузь, однак Євросоюзу вагається, поки що обмежуючи свою підтримку лише медичними цілями. Противники паспортів щеплень заявляють про стурбованість щодо дискримінації та конфіденційності.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, вакцина Pfizer-BioNTech може покласти край пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?