Вакцина Pfizer-BioNTech може покласти край пандемії коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Вакцина Pfizer-BioNTech може покласти край пандемії коронавірусу

Вакцина Pfizer-BioNTech може покласти край пандемії коронавірусу
Джерело:  online.ua

Дослідження вакцини проти коронавірусу від Pfizer-BioNTech, в якому брали участь майже 1,2 мільйона людей в Ізраїлі, продемонструвало її надзвичайну ефективність проти поширення інфекції, а також те, що імунізація саме цим препаратом може нарешті покласти край пандемії. Варто звернути увагу на те, що 2 дози запобігли 94% випадків захворювання коронавірусом у 596 618 осіб, вакцинованих з 20 грудня по 1 лютого. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Вloomberg.

"Ця вакцина вселяє в нас надію на можливість появи колективного імунітету", - наголосила Райна Макінтайр, професорка біобезпеки в Університеті Нового Південного Уельсу в Сіднеї.

На переконання експертки, враховуючи той рівень ефективності, який наразі спостерігають в Ізраїлі, вакцинація від 60% до 70% населення має бути достатньою для запобігання інфекцій, хвороб і смерті, а також дає надію на швидке відновлення нормального життя та захист суспільства.

До завершення періоду досліджень майже 75% інфекцій в Ізраїлі відносилися до більш заразного варіанту вірусу, що з'явився нещодавно у Великій Британії. Саме це дало вченим більше важливих даних, які були відсутні під час дослідження клінічних варіантів вакцини, яку розробили до того, як новий штам COVID-19 почав стрімко розповсюджуватися по планеті.

"Нові варіанти досліджень показують, що вакцина Pfizer-BioNTech пропонує принаймні деякий захист і від нового штаму коронавірусу", - підкреслила Зої Макларен, доцентка Школи державної політики Університету Меріленд, округ Балтимор, США.

Як уже згадувалося раніше, саме Ізраїль від початку виробництва дієвих вакцин проти коронавірусу став одним зі світових лідерів за обсягами та активністю масової імунізації населення. Місцеві медики найчастіше використовують саме вакцину Pfizer-BioNTech, яка уже підтвердила свою “бойову” ефективність. Дослідження проводила мережа Clalit, найбільша система медичних послуг в Ізраїлі.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівник програм з охорони здоров’я ЮНІСЕФ України Андрій Славуцький заявив, що вакцину для профілактики COVID-19 від компанії Pfizer привезуть в Україну наприкінці лютого – на початку березня. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?