ЮНІСЕФ озвучила обіцянку Україні щодо вакцини Pfizer
Категорія
Світ
Дата публікації

ЮНІСЕФ озвучила обіцянку Україні щодо вакцини Pfizer

ЮНІСЕФ озвучила обіцянку Україні щодо вакцини Pfizer
Джерело:  online.ua

Керівник програм з охорони здоров'я ЮНІСЕФ України Андрій Славуцький поділився з українськими громадянами важливою новиною — він пообіцяв, що вакцину для профілактики COVID-19 від компанії Pfizer привезуть в Україну наприкінці лютого – на початку березня. За його словами, поки тривають перемовини щодо документації, є один документ, на який Україна ще чекає. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"За попередньою інформацією, вакцина Pfizer має приїхати наприкінці лютого або на початку березня. Вакцину в Україну від виробника постачатиме ЮНІСЕФ. У Борисполі в будь-який час доби вакцину зможе забрати логістична компанія, потужності якої дають змогу прийняти ту кількість вакцини, яку поставлять. Далі ці вакцини переміщатимуться на центральний склад компанії, після чого постачатимуться до регіонів у лотках із сухим льодом. У кожному лотку буде 195 флаконів, в одному флаконі по шість доз вакцини. Мобільна бригада щодня отримуватиме денну кількість доз - 96 або 102 (16 або 17 флаконів)", - наголосив Андрій Славуцький.

Що важливо розуміти, вакцинація мала початися 15-16 лютого двома вакцинами – в Україні мали бути 117 тисяч доз Pfizer та 1 млн доз AstraZeneca. Наразі в нашій країні вже сформували 600 мобільних груп, які будуть займатися вакцинацією населення, а також вже відпрацьована логістика їхнього пересування країною. Протягом наступних двох років українська влада має намір зробити щеплення 50% населення, тож вакцину мають отримати 20 мільйонів українців.

Нагадаємо також про те, що нещодавно група американських вчених організувала дослідження щодо ефективності вакцини Pfizer/BioNTech у боротьбі проти південноафриканського штаму коронавірусу COVID-19. Згідно з попередніми даними, цей препарат має знижену відповідь на атаку мутованої інфекції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні знову зростає — в четвер, 18 лютого, зафіксували 6 237 нових випадків зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?