Меркель зробила гучну заяву про відносини з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель зробила гучну заяву про відносини з Росією

Меркель зробила гучну заяву про відносини з Росією
Джерело:  online.ua

Чинна канцлерка Німеччини Ангела Меркель удостоєна премії Вальтера Ратенау за видатні заслуги в галузі зовнішньої політики. Політик отримає нагороду з рук австралійського історика Крістофера Кларка. Під час вручення медалі із цього приводу Меркель висловилася за продовження діалогу з Росією.

Джерело: Welt

"Нам потрібно залишатися в діалозі з Росією... Відносини Німеччини та Росії завжди були особливими", - заявила вона.

Водночас, вона неодноразово нагадувала, що Німеччина та Франція продовжують роботу у "нормандському форматі" над реалізацією Мінських угод щодо врегулювання ситуації на українському Донбасі. Канцлер визнала, анексія Криму та окупація Донбасу "глибоко вразила європейський порядок", проте це не заперечує необхідності діалогу з Російською Федерацією.

Ангела Меркель обіймає посаду канцлера ФРН з 2005 року. Вона також є незмінним лідером «Християнсько-демократичного союзу» (ХДС). Наприкінці 2018 року вона зробила заяву щодо свого перебування на посаді. Меркель заявила, що не продовжуватиме брати участь у виборах до бундестагу після завершення свого терміну. Незважаючи на величезну підтримку у суспільстві, Меркель заявила, що хоче дати шанс молодим політикам проявити себе та змінити політичний клімат у країні.

Президент Франк-Вальтер Штайнмаєр надав Меркель звістку про відставку наприкінці цього жовтня, але поки новий уряд ще не сформувався, вона буде на посаді канцлера.

Хто ще ставав лауреатом премії Вальтера Ратенау

Варто зазначити, що лауреатами премії ставали колишній президент Ізраїлю Шимон Перес та колишній прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Зазначимо, Вальтер Ратенау - німецький політик єврейського походження, глава МЗС часів Веймарської республіки (1918 - 1933 роки). Його вбили праворадикальні бойовики націоналістичної та антисемітської організації «Консул». Згодом хвиля схожих вбивств привела Веймарську республіку до глибокої внутрішньої і зовнішньополітичної кризи, реакцією на вбивство Ратенау став Закон «Про захист республіки». Його метою, яку так і не було досягнуто, стала ліквідація організацій-наступниць фрайкору.

Freikorps (добровольчий корпус) - найменування цілої низки напіввійськових патріотичних формувань, що існували в Німеччині та Австрії у XVIII-XX ст.

Читайте також:

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Рада закликала світ до санкцій проти РФ за нові вибори у держдуму.

  • У Раді відповіли, чи обговорюється відставка Разумкова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?