Меркель зробила неочікувану пропозицію жителям країн з-за меж ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель зробила неочікувану пропозицію жителям країн з-за меж ЄС

Меркель зробила неочікувану пропозицію жителям країн з-за меж ЄС
Джерело:  online.ua

Німеччина терміново потребує робочої сили, тому відчайдушно шукає работнікв з країн, що не входять до складу Євросоюзу. Відповідку пропозицію іноземцям зробила канцлерка Німеччини Ангела Меркель, яка навіть записала відеозвернення з цього приводу, передає ONLINE.UA.

"Ми знаємо, що багато секторів і підприємства відчайдушно шукають фахівців. Федеральний уряд ухвалив стратегію залучення кваліфікованих фахівців. Крім кадрів "академічного рівня" не вистачає також кваліфікованих робітників, а без таких кадрів неможливий розвиток економіки", - заявила Меркель.

Вона нагадала, що в рамках залучення робочої сили до Німеччини уряд вирішив прийняти новий закон про трудову міграцію, який вступить в силу з 1 березня 2020 року. Він передбачає спрощення працевлаштування для працівників-іноземців у всіх сферах без винятку, а не лише в тих, де не вистачає кваліфікованої робочої сили.

Меркель підкреслила, що Німеччина прагне до того, щоб в країні було достатньо кваліфікованих працівників. Інакше, за її словами, компаніям доведеться переміщатися, що негативно відіб'ється на німецькій економіці.

Варто додати, що новий німецький міграційний закон не тільки спрощує працевлаштування в Німеччині жителів країн з-за меж ЄС. Відомо, що після його вступу буде скасована діюча норма, за якою перед працевлаштуванням іноземця з-за меж ЄС роботодавець повинен був перевірити, чи не претендують на це робоче місце громадяни ФРН або мешканець країн-членів ЄС. Також за новим законодавством іноземцям з-поза меж ЄС, які володіють німецькою мовою і мають відповідну кваліфікацію, дозволять приїжджати в ФРН з метою пошуку роботи і перебувати в країні в статусі претендента до шести місяців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Чехії планують полегшити українцям процедуру оформлення документів для працевлаштування. Уряд Чехії розглядає можливість розширення квоти до 40 тисяч чоловік щорічно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?