Меркель зробила важливу заяву про припинення вогню на Донбасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель зробила важливу заяву про припинення вогню на Донбасі

Меркель зробила важливу заяву про припинення вогню на Донбасі
Джерело:  online.ua

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що робота "нормандського формату" повинна бути продовжена, поки не буде досягнуто довгострокове припинення вогню на Донбасі.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  112 Україна.
"На жаль, не всі пункти мінських домовленостей виконані, але робота йде, і ми повинні продовжити цю роботу. Ми повинні домогтися довгострокового припинення вогню. Мінські домовленості - це єдине, що у нас є для продовження діалогу і створення можливостей для вирішення проблем. Якщо немає нічого іншого, потрібно використовувати те, що є. у мене є ще надія", - заявила Меркель в ході Мюнхенської конференції з безпеки.
При цьому вона підкреслила, що значення НАТО зросло після анексії Росією Криму та загострення на Донбасі.
"Після анексії Криму та військових дій на сході України НАТО відіграє важливу роль. Чому ж дії в Україні призводять до утруднення і заклопотаності? Тут порушується принцип територіальної цілісності держави, він був порушений", - сказала канцлер Німеччини.
Читайте також: У Меркель хитро прокоментували скандальні слова посла про Донбас


За словами Меркель, зараз немає формальних підстав для реалізації політичної частини мінських домовленостей щодо врегулювання ситуації на Донбасі.
"Я розумію ситуацію так, що є дві великі проблеми. Мінські домовленості виходили з того, що ми з першого дня після припинення вогню приймемо всі політичні кроки. Але тоді не вдалося забезпечити припинення вогню в період більше 3-4 днів. Тому з формальної точки зору ми поки не можемо зараз починати політичний процес", - сказала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з канцлером Німеччини Ангелою Меркель заявив про провокації і порушення Мінських угод, нібито скоєних українською стороною на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?