Мером Харкова обрали Ігоря Терехова
Категорія
Україна
Дата публікації

Мером Харкова обрали Ігоря Терехова

Мером Харкова обрали Ігоря Терехова
Джерело:  online.ua

Секретар міськради Харкова Ігор Терехов здобув перемогу на позачергових виборах мера і став наступником Геннадія Кернеса, набравши 50,66 відсотка голосів виборців. Другу сходинку з великим відривом зайняв колишній очільник Харківської ОДА, який неодноразово був нардепом Ради, Михайло Добкін. Він набрав 28,4 відсотка. Загалом на посаду міського голови претендували 10 кандидатів, явка становила 28 відсотків.

Джерело: ГМ "Опора"

Позачергові вибори мера міста призначили у зв’язку зі смертю у грудні минулого року попереднього очільника міста, Геннадія Кернеса.

Представники громадянської мережі "Опора" стверджують, що в Новобаварському районі Харкова зафіксували фальсифікації на користь Терехова. Йдеться про порушення на дев’яти дільницях. Також одне порушення зафіксували на одній дільниці Основ’янського району.

У Центрі прикладних політичних досліджень "Пента" вважають, що Терехов зумів здобути перемогу завдяки тому, що зібрав навколо себе електорат попереднього мера. Йому це вдалося з допомогою використання тих же ж меседжів, якими раніше користався Кернес.

"Вдалося довести харків'янам, що саме він - офіційний спадкоємець попереднього міського голови. Кернеса немає, але Кернес лишається - віртуально, символічно. Терехов зміг зіграти на темі харківського патріотизму, як це робив Кернес", - коментує перемогу директор Центру "Пента" Володимир Фесенко

Терехов бореться за регіональний статус російської мови

Ігор Терехов був противником скасування регіонального статусу російської мови. Цей статус запровадили ще за часів керівництва містом Кернеса у 2012 році. У травні 2021-го Харківський окружний адмінсуд скасував це рішення міськради, але Терехов заявляв, що міськрада подасть апеляцію.

За даними місцевих журналістів, він не дуже добре знає Українську, але на деяких сесіях міськради намагався вести державною мовою засідання.

Додамо, що, слідуючи своєму попереднику, Ігор Терехов також неодноразово висловлювався проти перейменування у процесі декомунізації проспекту імені маршала Жукова в Харкові на честь Петра Григоренка.

Читайте також:

  • Журналісти знайшли відео ДТП "слуги народу", яке хотіли приховати.

  • ДТП зі "слугою народу" Трухіним: слідчі виступили із заявою.

  • Разумков публічно висварив Трухіна після скандальної ДТП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?