Меру Одеси Труханову оголосили нову підозру
Категорія
Політика
Дата публікації

Меру Одеси Труханову оголосили нову підозру

Меру Одеси Труханову оголосили нову підозру
Джерело:  online.ua

Мера Одеси Геннадія Труханова підозрюють в злочинних схемах по заволодінню землею в місті. Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала 5 підозр в рамках розслідування кримінальної справи детективів Національного антикорупційного бюро та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Джерело: Facebook Венедіктової.

"Інформую суспільство про те, що підписала 5 підозр в рамках розслідування кримінального провадження силами детективів НАБУ та прокурорів САП. Це дуже важлива і показова справа, як для Одеського регіону, так і для країни в цілому. Одеса ніколи не була простим містом і наївно вважати, що і справи там розслідуються, так би мовити, по шаблону.

Навпаки, підозрюваними стали мер міста, низка міських посадовців і один відомий одесит, роль якого уважно вивчалась слідством, щоб ні в якому разі не помилитися і нічого не пропустити", - зазначила Венедіктова.

Окрім чинного мера Одеси Геннадія Труханова, за інформацією ЗМІ, підозру також отримали відомий одеський бізнесмен Володимир Галантерник та експрокурор Одещини Олег Жученко.

Повідомляється, що слідству вдалося кваліфіковано задокументувати протиправну діяльність підозрюваних.

Справа проти Труханова

За версією слідства, мер та його спільники були причетні до цілої низки злочинних дій, спрямованих на заволодіння земельними ділянками в Одесі. Відповідно до експертних висновків, збитки міському бюджету склали понад 533 млн грн. Венедіктова зазначила, що ця сума може змінитися до моменту закінчення розслідування і передачі справи до суду, зважаючи на існування інших важливих обставин, які ретельно опрацьовуються детективами і прокурорами.

“Реальне заволодіння землями фігуранти справи називали чомусь орендою, забувши про те, що підробка документів і використання службових повноважень з метою реалізації злочинного плану – кримінально карані діяння”, - уточнила Венедіктова.

Генпрокурорка пише, що було проаналізовано величезний масив даних, отриманих в ході слідчих дій: телефонні розмови, дані з комп’ютерів, інформація, законно отримана з електронних поштових скриньок.

Нагадаємо, влітку 2020 року детективи Національного антикорупційного бюро проводили обшуки в Одесі у справі про зловживання мерії, де фігурують міський голова Труханов і неофіційний "господар" міста Володимир Галантерник. ЗМІ заявляли, що обшуки проходили у Галантерника, Труханова і заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

Зазначимо, що у жовтні 2020 року Вищий антикорупційний суд закрив справу мера Одеси Геннадія Труханова про декларування недостовірної інформації.

Читайте також:

  • Справа Труханова: Апеляційний суд Києва виніс рішення.

  • Суд над Трухановим супроводили великі бійки з постраждалими: з'явилося відео.

  • Мера Одеси з соратниками офіційно підозрюють в казнокрадстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?