Meta створить найшвидший суперкомп'ютер для метавсесвіту
Категорія
Технології
Дата публікації

Meta створить найшвидший суперкомп'ютер для метавсесвіту

Meta створить найшвидший суперкомп'ютер для метавсесвіту
Джерело:  online.ua

Компанія сподівається, що штучний інтелект допоможе людям безперешкодно спілкуватися між собою, коли вони говорять різними мовами, а також допоможе користувачам Facebook і Instagram не бачити шкідливого контенту.

Джерело: Engadget

Компанія Цукерберга зробить комп’ютер зі штучним інтелектом

Компанія Meta, яка раніше мала назву Facebook, завершила перший етап створення нового суперкомп’ютера зі штучним інтелектом. Після того, як AI Research SuperCluster (RSC) буде повністю створений пізніше цього року, компанія вважає, що це буде найшвидший суперкомп’ютер з штучним інтелектом на планеті.

Робота над проєктом почалася у 2020 році.

У компанії стверджують, що RSC допоможе дослідникам розробити кращі моделі штучного інтелекту, які зможуть вчитися на трильйонах прикладів.

Крім іншого, моделі зможуть створювати кращі інструменти доповненої реальності та "безперешкодно аналізувати текст, зображення та відео разом", повідомляє Meta. Більша частина цієї роботи слугує баченням метавсесвіту, в якому, за їхніми словами, ключову роль відіграватимуть програми та продукти на основі штучного інтелекту.

Ми сподіваємося, що RSC допоможе нам створити абсолютно нові системи штучного інтелекту, які можуть, наприклад, забезпечувати голосовий переклад у режимі реального часу для великих груп людей, щоб вони могли безперешкодно співпрацювати над дослідницьким проектом або грати в ігри з доповненою реальністю, - повідомили менеджер технічної програми Кевін Лі та інженер-програміст Шубхо Сенгупта.

Зараз RSC має 760 систем Nvidia DGX A100 із загальною кількістю 6080 графічних процесорів. Компанія вважає, що нинішня ітерація вже є одним з найшвидших суперкомп’ютерів зі штучним інтелектом на планеті.

Меtа каже, що RSC також може навчатися оброблювати мови втричі швидше. Таким чином, він може визначити чи є "дія, звук чи зображення шкідливими чи ні". За словами компанії, це дослідження допоможе захистити людей у Facebook і Instagram, а також у метавсесвіті.

Facebook негативно впливає на кожного восьмого користувача

Facebook негативно впливає на особисте життя, роботу, сон та виховання дітей, а кожен восьмий користувач повідомляє, що використовує соцмережу компульсивно.

Такі дані внутрішнього розслідування компанії Марка Цукерберга, відповідний звіт потрапив у розпорядження ЗМІ. Співробітники намагалися вжити деяких заходів для зменшення кількості людей, які страждають інтернет-залежністю, проте пропозиції поки що не були реалізовані.

Загальна аудиторія Facebook налічує 2,9 млрд осіб. З них 360 млн схильні до негативного впливу, зокрема, страждають інтернет-залежністю.

Читайте також:

  • Facebook змусила розробника видалити розширення для моментальної відписки від усіх сторінок

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?