Meta знищила найбільшу мережу роспропаганди за час війни — вона була націлена на Німеччину
Категорія
Технології
Дата публікації

Meta знищила найбільшу мережу роспропаганди за час війни — вона була націлена на Німеччину

Meta знищила найбільшу мережу роспропаганди за час війни — вона була націлена на Німеччину
Джерело:  online.ua

Компанія Meta розповіла, що ліквідувала «найбільшу і найскладнішу» за час повномасштабної війни Росії проти України мережу з 60 веб-сайтів, які прикидалися відомими світовими виданнями і поширювали російську пропаганду.

Джерело: Meta

Meta викрила найбільшу мережу росфейків

Мережа фейків, яку створили в РФ, була націлена насамперед на Німеччину, а також на Францію, Італію, Україну та Сполучене Королівство з наративами, зосередженими на війні в Україні.

Мережа з 60 веб-сайтів ретельно видавала себе за справжні веб-сайти новинних організацій у Європі, включаючи Spiegel, The Guardian і Bild.

Там росіяни публікували оригінальні статті, в яких критикували Україну та українських біженців, підтримували Росію та стверджували, що санкції Заходу проти Росії матимуть зворотний ефект.

Потім вони просували ці статті, а також оригінальні меми та відео YouTube у багатьох інтернет-сервісах, включаючи Facebook, Instagram, Telegram, Twitter, веб-сайти петицій Change.org і Avaaz і навіть LiveJournal.

Протягом усього нашого розслідування, оскільки ми заблокували домени цієї операції, вони намагалися створити нові веб-сайти, що передбачає наполегливість і безперервне інвестування в цю діяльність в Інтернеті, - пише Meta.

Вони діяли переважно англійською, французькою, німецькою, італійською, іспанською, російською та українською мовами.

Кілька разів операція поповнювалася Facebook-сторінками посольств Росії в Європі та Азії.

Це найбільша і найскладніша операція російського походження, яку ми зірвали з початку війни в Україні. Вона представляла незвичайне поєднання витонченості та грубої сили. Підроблені веб-сайти та використання багатьох мов вимагали як технічних, так і лінгвістичних інвестицій. Посилення в соціальних мережах, з іншого боку, покладалося насамперед на грубу рекламу та фейкові облікові записи, - зазначили в кампанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?