Лідер німецьких консерваторів звинуватив українців у "соціальному туризмі"
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідер німецьких консерваторів звинуватив українців у "соціальному туризмі"

Лідер німецьких консерваторів звинуватив українців у "соціальному туризмі"
Джерело:  online.ua

Лідер німецької опозиції Фрідріх Мерц звинуватив українців у тому, що вони користуються перевагами німецької системи соціального забезпечення, отримуючи допомогу та повертаючись в Україну. Після шквалу критики, він вибачився.

Джерело: Politico

У Німеччині розкритикували українських біженців

Те, що ми бачимо, – це соціальний туризм з боку цих біженців до Німеччини, назад в Україну, в Німеччину, назад в Україну, – сказав Мерц, лідер правоцентристської Християнських демократів (ХДС).

Він додав, що «велика кількість» із понад 1,1 мільйона українських біженців, зареєстрованих у Німеччині, доять державу.

У нас тут проблема, яка погіршується.

Уряд Німеччини не має статистичних даних про те, чи дійсно відбувається зловживання, про яке стверджує Мерц, і в якій мірі.

Мерц заявив, що держава «несправедливо» платить за опалення будинків біженців і німецьких отримувачів соціальної допомоги в той час, коли багато німці робітничого класу не можуть дозволити собі свої рахунки за електроенергію.

Мерца розкритикували представники «Соціал-демократичної партії Німеччини», «Молодих соціалістів», «Вільної демократичної партії Німеччини», «партії Зелених» тощо.

Після обурення в Німеччині, Мерц написав у Твіттері, що він «шкодує», використовуючи термін «соціальний туризм», і вибачився, «якщо мій вибір слова сприймається як образливий».

Єдине, на що я звернув увагу, — це відсутність реєстрації біженців. Я зовсім не збирався критикувати біженців з України, яким випала тяжка доля. Якщо мій добір слів був сприйнятий як образливий, то я прошу вибачення за всі формальності, - написав він.

Популістський тон коментарів Мерца більше співзвучний з риторикою проросійської партії «Альтернатива для Німеччини».

Колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав заяву Мерца дешевим популізмом.

Звідки ця нісенітниця про нібито "соціальний туризм" українських біженців? Ви маєте право відвідати свою батьківщину в будь-який час, — написав він у Twitter.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?