Метеорний потік Персеїди: коли спостерігати головний зорепад року
Категорія
Технології
Дата публікації

Метеорний потік Персеїди: коли спостерігати головний зорепад року

Метеорний потік Персеїди: коли спостерігати головний зорепад року
Джерело:  online.ua

На середину серпня перепадає пік руху метеорного потоку Персеїди через атмосферу Землі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Streetastronomy.

Цей так званий зорепад - один з найвідоміших через свою високу інтенсивність та літній період. Очікується, що метеори досягнуть піка у ніч на вівторок, 23 серпня.

"Розпочинається все зазвичай 17 липня і закінчується 24 серпня. Впродовж піку кількість метеорів, що згорають в атмосфері, може досягати в середньому чисельності від 80 до 120 за годину", - відмічає видання.

Цього року прогнозується появу щогодини 80 метеорів, які можна побачити на темному небі. Найкращий час для спостерігання за Персеїдами - ранки з 11 по 13 серпня.

За інформацією науковців, цей метеорний потік є наслідком проходження нашої планети через шлях комети Свіфта - Туттля. Для повноцінного спостереження людині не потрібні будь-які прилади. Для цього достатньо лише ясної погоди, "чистого" від освітлення неба та кілька годин вільного часу.

Як повідомило ONLINE.UA, американський астрофізик Томмі Тенканен заявив, що так звана темна матерія могла існувати ще до Великого вибуху. Те ж саме відноситься й до темної енергії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?