Метеорологи: липень побив абсолютний температурний рекорд
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Метеорологи: липень побив абсолютний температурний рекорд

Метеорологи: липень побив абсолютний температурний рекорд
Джерело:  BBC

За даними Європейської служби з питань зміни клімату Copernicus (C3S), минулий місяць став найбільш спекотним за всі історію метеорологічних спостережень. Раніше такий же рекорд було встановлено у червні. Про це свідчать результати досліджень, проведених протягом останніх місяців, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Цьогорічний липень зміг побити попередній рекорд спеки, встановлений у 2016 році. Загалом за всю 136-річну історію спостережень минулий місяць став найбільш спекотним. На переконання вчених, це зайвий раз доводить правоту гіпотези про безпрецедентне потеплення клімату Землі.

З іншого боку, у Києві в липні спостерігалась незвично холодна, як для цієї пори року температура повітря. За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, температура у столиці виявилась нижчою за кліматичну норму на 1,9°С. Це найнижчій показник за останні 18 років.

Найхолодніше у Києві було 11 липня, коли мінімальна температура повітря під ранок опустилась до +11,5°С, а найспекотніше було 1 липня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +33,0°С.

Середньомісячна температура повітря липня у столиці склала +19,8°С. Прохолоднішим за нинішній липень у цьому столітті був лише липень 2000 року. Тоді температура була холоднішою на 0,2°С.

Нагадаємо, що на думку вчених, через 30 років клімат у Києві нагадуватиме Австралію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?