Метеорологи розповіли, яка спека очікується в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Метеорологи розповіли, яка спека очікується в Україні

Метеорологи розповіли, яка спека очікується в Україні
Джерело:  online.ua

Спекотлива погода в України продовжиться ще, як мінімум, кілька днів. Грозові дощі обіцяють лише в окремих регіонах, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані українського Гідрометцентру.

Завтра, 16 червня, спека пануватиме практично на всій території Україн. Температура сягатиме +30+35°С у затінку. Лише в деяких західних областях можна буде сподіватися на відносну «прохолоду» до +29°С. Вночі температура очікується між позначками +18+24°С.

У неділю є ймовірність короткочасних дощів з грозами на Харківщині, Луганщині, Донеччині, Вінниччині, Житомирщині, на заході Київської області, а також в окремих районах західної частини України. Загалом – переважно без опадів.

У Києві завтра очікується спека до +31+33°С, без істотних опадів. У понеділок грозові дощі пройдуть локально на Заході та Півночі, періодично знижуючи температуру повітря.

За даними Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, цього тижня, 11 та 12 червня, у Києві були зафіксовані два температурні рекорди.

11 червня в Києві в столиці була найтепліша ніч з 1881 року. Стовпчик термометра не опускався нижче + 20,2°С. Це на 0,3°С більше попереднього рекорду 1999 року. При цьому середньодобова температура повітря в Києві повторила рекордне значення 2009 року: + 25,8°.

Наступного дня, 12 червня, температура вночі не опускалася нижче + 21,3°С, що на 1,1°С вище попереднього рекордного значення + 20,2 °, яке було зафіксовано в 1957 році.

Нагадаємо, що новий «скляний міст» у Києві тимчасово закриють для відвідувачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?