Метеорологи здивували заявою про погоду у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Метеорологи здивували заявою про погоду у Києві

Метеорологи здивували заявою про погоду у Києві
Джерело:  online.ua

Метеорологи заявили про відсутність у Києві справжньої зимової погоди. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центральну геофізичну лабораторію імені Бориса Срезневського.

За даними фахівців, відсутність метеорологічної зими у столиці пов'язана з аномально теплим груднем. Наявні дані вказують, що перший місяць зими 2019-20 років виявився найтеплішим у XXI столітті завдяки температурі понад +15 градусів Цельсія.

Середньомісячна температура у Києві зафіксована на рівні у 2,7 градуса темпа. Цей показник на 5 градусів вище кліматичної норми.

Також місяць відзначився 9 температурними рекордами. Непобитим, втім, залишилось досягнення 1960 року, коли температура була на 0,1 градуса вище.

Найхолоднішим днем стало 8 грудня з температурою у -5 градуси. Найтепліший день - 18 грудня, коли синоптики зафіксували температуру у +15,2 градуса. Це - рекорд за 139 років спостережень.

Слід зазначити, що загалом усі місяці 2019 року продемонстрували перевищення кліматичних норм. Кількість нових рекордів сягнула 36.

Як повідомляв ONLINE.UA, справжня зимова погода ледь не вперше за зимовий сезон 2019-20 роки прогнозувалася на новорічні свята.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?